Πρόσκληση σε διάλογο για την εφαρμογή των ρυθμίσεων του πολυνομοσχεδίου για την Υγεία απηύθυναν στους γιατρούς ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας Γ.Κουτρουμάνης στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν σήμερα.

Ads

Ο υπουργός Υγείας ξεκαθάρισε ότι «ο νόμος θα εφαρμοστεί με όλα τα χρονοδιαγράμματα», ενώ υποστήριξε πως η προωθούμενη μεταρρύθμιση έχει τη στήριξη της κοινωνίας. Ο κ. Λοβέρδος δήλωσε πως η κοινωνία στηρίζει τη μεταρρύθμιση στο χώρο της Υγείας δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Τις τελευταίες ημέρες τα τηλέφωνα του υπουργείο κατακλύζονται από πολίτες που μας λένε ‘συνεχίστε, μην κάνετε πίσω’».

Σύμφωνα με τον υπουργό, ο Ενιαίος Οργανισμός Παροχών Υγείας (ΕΟΠΥ) θα τεθεί σε λειτουργία τον Ιούνιο.

Σε ό,τι αφορά τους γιατρούς του ΙΚΑ και τον τρόπο της αμοιβής τους με το νέο καθεστώς, ο Ανδρέας Λοβέρδος τόνισε ότι ένας νόμος δεν μπορεί να ρυθμίζει όλες τις λεπτομέρειες και πως αυτές τις μέρες ξεκινά και θα έχει ολοκληρωθεί ώς τον Ιούνιο η επανακοστολόγηση 10.000 ιατρικών πράξεων. Παραδέχθηκε πάντως πως υπάρχουν πολλά προβλήματα νομικής φύσεως, τα οποία σχετίζονται με τη λειτουργία του ΕΟΠΥ και τα οικονομικά του. «Μέσα σε αυτούς τους δύο μήνες, μέχρι το Μάρτιο, θα τα δούμε όλα» διαβεβαίωσε.

Ads

Από αυτήν την εβδομάδα ξεκινά διάλογος με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ανακοίνωσε ο κ. Κουτρουμάνης. Ήδη, όπως είπε ο αναπληρωτής υπουργός, το 42,4% από τους 565 γιατρούς του ΟΑΕΕ έχει δει ή έχει κλείσει ραντεβού σε ασφαλισμένους του ΙΚΑ.

Όπως ανακοίνωσε ακόμη ο κ. Λοβέρδος, με τον εξορθολογισμό του συστήματος ένας διοικητής θα μπορεί να διοικεί περισσότερα νοσοκομεία ή και ολόκληρη υγειονομική περιφέρεια.

Εν τω μεταξύ, όπως αποκάλυψε η γενική γραμματέας του υπουργείου Εργασίας χθες, εντοπίστηκαν δεκαπέντε γιατροί του ΟΑΕΕ, οι οποίοι έγραφαν συνταγές αξίας πάνω από 150.000 ευρώ το μήνα. Από το υπουργείο εξετάζεται η λύση της σύμβασής του με το ταμείο και η παραπομπή των υποθέσεων στον εισαγγελέα.

Διαβάστε επίσης:
Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την Υγεία