Ενισχύονται σημαντικά οι δυνάμεις αστυνόμευσης των συνόρων για την αποτροπή εισόδου αλλοδαπών αναφέρει σε έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, με αφορμή ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Αθανάσιου Νάκου, σχετικά με το επεισόδιο στον Έβρο μεταξύ Τούρκων δουλεμπόρων και Ελλήνων συνοριακών φρουρών.

Ads

ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή αναφέρει πως οι προσπάθειες για αποτροπή της παράνομης εισόδου αλλοδαπών στην Ελλάδα πρόκειται να ενταθούν. Ο Χ. Παπουτσής αναφέρει, επίσης, ότι το πρώτο τετράμηνο του έτους συνελήφθησαν 8.738 παράνομοι μετανάστες από τις υπηρεσίες των Αστυνομικών Διευθύνσεων Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδος.

«Έχουμε ενισχύσει σημαντικά τις ελληνικές δυνάμεις αστυνόμευσης των συνόρων και σχεδιάζουμε συνολικές παρεμβάσεις και νέες δομές», αναφέρει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και προσθέτει ότι η χώρα μας έχει αναπτύξει συνεργασία με τρίτες χώρες, ιδίως χώρες καταγωγής και διέλευσης μη νόμιμων μεταναστών σε θέματα συλλογής πληροφοριών.

Ο Α. Νάκος ανέφερε ότι «το συγκεκριμένο επεισόδιο καταδεικνύει τόσο τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Ελληνικές Αρχές φύλαξης των συνόρων μας στον Έβρο όσο και τη θρασύτητα και σκληρότητα των δουλεμπόρων» και ζήτησε πρόσθετα μέτρα.

Ads