Συνάντηση με τους συμβασιούχους του Δήμου προκειμένου να αναζητηθεί από κοινού λύση για το εργασιακό τους ζήτημα θα έχει δήμαρχος Αθηνών, Γιώργος Καμίνης την Τρίτη, όπως έγινε γνωστό στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο. «Θα περιμένουμε να καθαρογραφεί και η προτελευταία απόφαση του Αρείου Πάγου, για να δούμε τι λέει, και θα πορευτούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο» δήλωσε σχετικά με τη συνάντηση ο κ. Καμίνης.

Ads

Τη θέση του δημάρχου επικρότησε ο επικεφαλής της παράταξης «Αθήνα Πόλη της Ζώης Μας», Νικήτας Κακλαμάνης, ενώ η επικεφαλής της «Ανοιχτής Πόλης», Ελένη Πορτάλιου, ζήτησε οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι να παραμείνουν, με ανανεούμενες συμβάσεις. Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Νίκος Σοφιανός, ζήτησε να μετατραπούν οι συμβάσεις όλων των συμβασιούχων σε αορίστου χρόνου και να αποκτήσουν μόνιμη δουλειά.

Ο Γιώργος Καμίνης, έθεσε στο δημοτικό συμβούλιο και το θέμα της έκθεσης των ορκωτών λογιστών για την Τεχνόπολη, σύμφωνα με την οποία, υπάρχει «τρύπα» 470.000 ευρώ, καθώς «συχνά δεν χτυπιόνταν στις ταμειακές μηχανές τα προϊόντα, που καταναλώνονταν».

Ο κ. Καμίνης σημείωσε ότι δεν προβαίνει σε καμία προσωπική μομφή και υπογράμμισε ότι τέθηκε σε διαθεσιμότητα ο διευθυντής των κυλικείων έως ότου ξεκαθαριστεί η υπόθεση. Υποστήριξε επιπλέον, ότι ο έλεγχος που έχουν κάνει οι ορκωτοί λογιστές, αφορά μόνον το 2010 και θα επεκταθεί και στα προηγούμενα χρόνια.

Ads

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον δήμος, Νικήτας Κακλαμάνης, ζήτησε, το πόρισμα των ορκωτών λογιστών για την Τεχνόπολη να κατατεθεί στον εισαγγελέα. Από την πλευρά του, ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Κακλαμάνη, υπεύθυνος για την Τεχνόπολη, Φώτης Ιγνατίου, στην τοποθέτησή του κατηγόρησε το στέλεχος της παράταξης Ανοιχτή Πόλη, Παναγιώτη Σκούτα, ότι «έδωσε σαφείς οδηγίες» για να βγει το πόρισμα και ότι «θα πρέπει να δικαιολογήσει τα λεγόμενά του στο δικαστήριο» προσθέτοντας ότι πουθενά δεν αναφέρεται στο πόρισμα ότι υπήρξε κλοπή ή υπεξαίρεση χρημάτων, παρά μόνο ότι θα μπορούσαν να υπάρχουν επιπλέον έσοδα για την Τεχνόπολη ύψους 739.000 ευρώ αντί των 260.000, που υπήρξαν.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου, ο Γιώργος Καμίνης τάχθηκε κατά της κοινωνικής διάκρισης που υφίστανται οι ομοφυλόφιλοι και δεσμεύτηκε ότι το επόμενο Athens Pride θα διοργανωθεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων.

«Θα δώσουμε συμβολικά την αιγίδα στο επόμενο Athens Pride, γιατί θεωρώ ότι θα πρέπει κάποια στιγμή γι’ αυτό το τόσο σοβαρό ζήτημα να μιλήσουμε και να βγει ανοικτά στο φως. Υπάρχουν ελληνικές οικογένειες οι οποίες αισθάνονται ότι κρύβουν έναν σκελετό στο ντουλάπι τους. Υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι αναγκάζονται να κρύβουν τη προτίμηση τους, ενώ όλοι οι υπόλοιποι μπορούν να το κάνουν ελεύθερα. Κι αυτό είναι ένα θέμα ελευθερίας» υποστήριξε.

Στη συνέχεια του δημοτικού συμβουλίου ο Καμίνης σχολίασε και το θέμα που είχε προκύψει με το Πασχαλινό πρόγραμμα του ραδιοφωνικού σταθμού 98,4. «Η διοίκηση του σταθμού αποφάσισε να μην μεταδοθούν οι Πασχαλινές Ακολουθίες. Τα σχετικά με το ότι απαγορεύτηκε το Χριστός Ανέστη στους παρουσιαστές και παραγωγούς του σταθμού, και μάλιστα από εμένα τον ίδιο, και ότι αυτό επιβλήθηκε για να μην δυσαρεστηθούν οι μουσουλμάνοι είναι απλώς αποκυήματα φαντασίας. Και μου φαίνεται τόσο συκοφαντική αυτή η εκστρατεία, αποπνέει τόσο αρνητικά αισθήματα απέναντι στο πρόσωπό μου και απέναντι στον ραδιοσταθμό, που ειλικρινά απορώ από πού μπορεί να προέρχεται» υποστήριξε.

Εν τω μεταξύ, δρόμο με το δικό του όνομα γύρω από την Ακρόπολη θα αποκτήσει τις επόμενες μέρες , ο ήρωας της αντίστασης Λάκης Σάντας, όπως αποφάσισε ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο. Η παράταξη “Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας”, πρότεινε «να κηρυχθεί η 30η Μαΐου μέρα μνήμης για τον μεγάλο αγωνιστή με αντιναζιστική, αντιφασιστική εκδήλωση στην Ακρόπολη».

Κατά τη διάρκεια τήρησης ενός λεπτού σιγής στη μνήμη του Λάκη Σάντα, ο Νικόλαος Μιχαλολιάκος, δημοτικός σύμβουλος με τη Χρυσή Αυγή, αποχώρησε από το δημοτικό συμβούλιο. Απαντώντας στην κατηγορία του Πέτρου Κωνσταντίνου, δημοτικό σύμβουλο της κίνησης «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας», ότι είναι ναζιστής, το αρνήθηκε αυτοπροσδιοριζόμενος ως Έλληνας εθνικιστής. Υποστήριξε, δε ότι έχει ενστάσεις όχι για το κατέβασμα της σημαίας από την Ακρόπολη αλλά για την παρουσία του Σάντα στη συνέχεια.