Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης με σημερινή συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα, πρότεινε τη συμπόρευση των δυνάμεων της δεξιάς, ώστε να βρεθούν «οι καλύτερες επιλογές για τον τόπο», παρουσιάζοντας τον εαυτό του ως τον εκπρόσωπο της ευρύτερης κεντροδεξιάς παράταξης.

Ads

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης επέκρινε τον Αντώνη Σαμαρά για τις επιλογές του, όσον αφορά τις αυτοδιοικητικές εκλογές και τόνισε: «Εγώ προτείνω ονόματα που κερδίζουν, αυτοί ονόματα που χάνουν».

«Έδωσα ονόματα, που κερδίζουν, αλλά δεν εισακούστηκα από την ηγεσία της ΝΔ. Έτσι μόνη της η ΝΔ μπήκε σε μια διαδικασία παραλογισμού, που θα της στοιχίσει στις εκλογές. Και όμως, πρέπει να καταλάβουν πως πονάω για την παράταξη και θέλω να τη δω να έχει ψηλά το κεφάλι την επομένη των εκλογών», σημείωσε.

Όσον αφορά στην Περιφέρεια Αττικής, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ ανέφερε ότι ο περιφερειάρχης θα είναι ένας “μίνι” πρωθυπουργός και πρέπει να έχει τον ρόλο τού αντίπαλου δέους στον Γ. Παπανδρέου. «Ποιος θα το καταφέρει αυτό; Ο κ. Κικίλιας που είναι άπειρος στην πολιτική, ή ο κ. Σγουρός που δεν μπορεί να πει όχι στον Γ. Παπανδρέου, αν χρειαστεί;» διερωτήθηκε.

Ads

Απέρριψε τέλος το ενδεχόμενο να προτείνει για περιφερειάρχη Αττικής το βουλευτή του κόμματος κ. Μάκη Βορίδη. «Ο Μάκης Βορίδης είναι ένας πετυχημένος βουλευτής. Είναι επίτευγμα της δικής μας πολιτικής ανοίγματος. Όμως, θέλω να τον προστατέψω από τα αρπακτικά της πολιτικής ζωής», τόνισε.

Στο μεταξύ, ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, Κώστας Αϊβαλιώτης έκανε την ακόλουθη δήλωση για τις υποψηφιότητες που ανακοίνωσε το ΠΑΣΟΚ: «Η δυστοκία στην εξεύρεση σοβαρών υποψηφιοτήτων στο ΠΑΣΟΚ τραυματίζει καίρια την εικόνα του πρωθυπουργού. Οι επιλογές δεν έγιναν με κριτήριο “ποιος είναι ο καλύτερος” αλλά “δια της εις άτοπον απαγωγής” δηλαδή ποιος δημιουργεί τις λιγότερες αντιδράσεις στο κόμμα».

«Είναι προφανές ότι έχει ξεφύγει παντελώς ο έλεγχος της διακυβερνήσεως της χώρας από το Μαξίμου. Οι πολυεθνικές επιχειρήσεις και τα καρτέλ έχουν “στήσει πάρτυ” στην πλάτη του δοκιμαζόμενου λαού. Από την άλλη – όπως είχαμε προβλέψει στην Βουλή – υπάρχει δραματική υστέρηση εσόδων. Δεν αρκεί να αλλάζει μόνο πρόσωπα στην Κυβέρνηση ο κ. Παπανδρέου. Πρέπει να αλλάξει νοοτροπία, αντίληψη και σχεδιασμό», πρόσθεσε ο κ. Αϊβαλιώτης.