Στη Δικαιοσύνη θα προσφύγει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, ζητώντας την ακύρωση της υπουργικής απόφασης για την ολοήμερη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων θεωρώντας την «αντισυνταγματική».

Ads

Σε ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών εκφράζει την έντονη αντίθεσή του στο θεσμό της ολοήμερης λειτουργίας των νοσοκομείων, θεωρώντας ότι ενθαρρύνεται η παραοικονομία και η διαπλοκή στο ΕΣΥ, αυξάνεται δραματικά το κόστος λειτουργίας των νοσοκομείων και οδηγούνται σε κλείσιμο ιατρεία και Διαγνωστικά Εργαστήρια.

Για «αδίστακτη κυβέρνηση» κάνε λόγο σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ σχετικά με την ολοήμερη λειτουργία των νοσοκομείων, καθώς όπως αναφέρει «πρόκειται για μέτρο που ισχυροποιεί και επεκτείνει την επιχειρηματική δράση του δημόσιου συστήματος υγείας, για να αυξάνουν τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών».

«Σε συνδυασμό με την επίθεση στην κοινωνική ασφάλιση, οδηγεί σε μεγαλύτερη οικονομική αφαίμαξη του εργαζόμενου λαού για υπηρεσίες υγείας, στην καρατόμηση των παροχών που θα αποζημιώνουν τα ταμεία. Πρόκειται για επικίνδυνες εξελίξεις για την υγεία του λαού, που θα οδηγούν τον εργατόκοσμο, τα λαϊκά στρώματα στον τάφο», τονίζει το ΠΑΜΕ.

Ads

«Το συμφέρον των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων, δε βρίσκεται στο ιδιωτικό ή στο «δημόσιο επιχειρηματικό» τομέα υγείας. Οι υγειονομικές ανάγκες του λαού μπορούν να ικανοποιηθούν μόνο από το αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας που θα χρηματοδοτείται πλήρως από τον κρατικό προϋπολογισμό και την εργοδοσία», καταλήγει.