Σε συνέχεια της προσωρινής διαταγής την οποία είχε εκδώσει ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Κων.Μενουδάκος, το ανώτατο δικαστήριο ζητεί συγκεκριμένα να διασφαλιστεί άμεσα η μετάδοση δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού προγράμματος, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι η ΕΡΤ έχει καταργηθεί ως εταιρεία.

Ads

Η Επιτροπή Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας – συνεδρίασε επί της προσφυγής της ΠΟΣΠΕΡΤ – εξέδωσε απόφαση η οποία επί της ουσίας είναι σύμφωνη με την αρχική προσωρινή διαταγή του προέδρου του ΣτΕ.

Το ανώτατο δικαστήριο ζητεί να αποκατασταθεί το σήμα της δημόσιας τηλεόρασης και σε αυτό το πλαίσιο κάνει λόγο για την ανάγκη πρόσληψης του «αναγκαίου προσωπικού», γεγονός που σημαίνει ότι θεωρεί την ΕΡΤ παρελθόν ως εταιρεία.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση, με τον αιφνιδιασμό τον οποίο επέδειξε στην περίπτωση της ΕΡΤ, παραβιάζει την ευρωπαϊκή νομοθεσία περί μαζικών απολύσεων.

Ads

Χαρακτηρίζει δε παράνομη την επίμαχη πράξη νομοθετικού περιεχομένου, υπογραμμίζοντας ότι δεν την έχει υπογράψει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης (Αντ.Μανιτάκης).