Σε απολογία για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου καλείται από την ανακρίτρια και το «νούμερο δύο» του Μεγάρου Μαξίμου, επί πρωθυπουργίας Κώστα Καραμανλή, διευθυντής του πολιτικού του γραφείου, Γιάννης Αγγέλου.

Ads

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ήδη συνταχθεί σε βάρος του κατηγορητήριο, καθώς μάρτυρες αλλά και κατηγορούμενοι στην υπόθεση τον εμφανίζουν ως έναν από τους ηθικούς αυτουργούς της υπόθεσης των «ιερών» ανταλλαγών μεταξύ του Δημοσίου και της μονής Βατοπεδίου, οι οποίες αποτελούσαν απόφαση «κεντρικής κυβερνητικής επιλογής».

Ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» αναφέρει ότι ο κ. Αγγέλου θα βρεθεί πιθανότατα υπόλογος για ηθική αυτουργία στο κακούργημα της απιστίας το οποίο φέρεται να διέπραξαν υπουργοί, για τους οποίους όμως έχει επέλθει παραγραφή, αλλά έχει ήδη αποδοθεί και σε άλλα εμπλεκόμενα μη πολιτικά πρόσωπα.

Τα όσα κατέθεσε η κατηγορούμενη πρώην διευθύντρια Πολιτικής Γης του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Σταματίνα Μαντέλη, αλλά και όσα είπε εξεταζόμενος στη Βουλή ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών Πέτρος Δούκας αποτέλεσαν, σύμφωνα με «Τα Νέα», τη βάση των δεδομένων για τη σύνταξη του κατηγορητηρίου εις βάρος του κ. Αγγέλου από την ανακρίτρια.

Ads

Στην κατάθεσή της, η κ. Μαντέλη είχε αναφερθεί σε τηλεφώνημα του μοναχού Αρσένιου προς τον Γ. Αγγέλου, το οποίο έγινε παρουσία της: «Γιάννη καλημέρα. Έχουμε κατέβει με τον γέροντα στην Αθήνα (σ.σ. τον Εφραίμ), πρέπει να συνεννοηθούμε για να βρεθούμε το βράδυ στου Θοδωρή (σ.σ. Ρουσόπουλου) και να σου πω ότι υπάρχει πρόβλημα με την Ουρανούπολη και γι’ αυτό να πάρεις τηλέφωνο τον Μπασιάκο».

Από την πλευρά του, ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών, Π. Δούκας είχε πει ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής γαι την υπόθεση ότι «τον Ιούνιο του 2004 μου τηλεφώνησε ο Γ. Αγγέλου και μου ζήτησε να εξετάσω κατά προτεραιότητα τη γνωμοδότηση του γνωμοδοτικού συμβουλίου δημόσιων κτημάτων».