Ραντεβού με τη Δικαιοσύνη έχει το πρωί της Δευτέρας ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, που θα δικαστεί για την άγρια επίθεση σε φοιτητή το 2007 στην πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου. Ραντεβού έχουν δώσει και τα μέλη της Αντιφασιστικής Πρωτοβουλίας «Ποτέ Ξανά», που έχουν καλέσει σε συγκέντρωση στις 10:00 π.μ. έξω από το Εφετείο απαιτώντας την καταδίκη των ενόχων. Σύμφωνα με πληροφορίες έξω από το δικαστήριο έχουν συγκεντρωθεί και μέλη της Χρυσής Αυγής για να συμπαρασταθούν στον Ηλία Κασιδιάρη ενώ δυνάμεις των ΜΑΤ βρίσκονται ανάμεσα στους συγκεντρωμένους. 

Ads

 
Μετά από αλλεπάλληλες αναβολές, σήμερα Δευτέρα, αναμένεται να εκδικαστεί η υπόθεση επίθεσης και ληστείας εις βάρος φοιτητή το 2007 στην Πολυτεχνειούπολη για την οποία κατηγορείται για συνέργεια ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης. Η υπόθεση εκκρεμεί πριν από την εκλογή στη Βουλή του Ηλία Κασιδιάρη και για να δικαστεί ήρθη η βουλευτική ασυλία του.
 
Ο βουλευτής καλείται ενώπιον του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την κατηγορία της συνέργειας σε ληστεία, αδίκημα που αφορά επίθεση που είχε δεχθεί μεταπτυχιακός φοιτητής το 2007 στην Πολυτεχνειούπολη από πέντε δράστες. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Ηλίας Κασιδιάρης παρείχε συνδρομή στους άγνωστους που χτύπησαν με γκλομπ και μαχαίρωσαν τον φοιτητή, από τον οποίο αφαίρεσαν την αστυνομική του ταυτότητα.
 
Ο κατηγορούμενος βουλευτής αρνείται ότι συμμετείχε στο περιστατικό.
 
Αντιφασιστική συγκέντρωση
 
Στο μεταξύ, αντιφασιστική συγκέντρωση πραγματοποιείται από το εφετείο, όπου έχουν συγκεντρωθεί και μέλη της Χρυσής Αυγής για να συμπαρασταθούν στον Ηλία Κασιδιάρη. Στην αντιφασιστική συγκέντρωση καλούσε από τις 10.00 το πρωί η Αντιφασιστική Πρωτοβουλία «Ποτέ Ξανά».  
 
Όπως αναφέρει η Αντιφασιστική Πρωτοβουλία: «Από τότε μέχρι σήμερα, με δεδομένη την κοινοβουλευτική κάλυψη, την απροθυμία των ένστολων «Προστατών του Πολίτη» να ασχοληθούν με τη σύλληψη των φασιστικών συμμοριών, και την ιδιαίτερα ανεκτική στάση των δικαστικών αρχών απέναντί τους, έχουν πραγματοποιηθεί πολλές δολοφονικές επιθέσεις: Σε μετανάστες και πρόσφυγες, σε αριστερούς, σε νέους που δεν ταιριάζουν με τα άρια πρότυπα των νεοναζί, σε συνδικαλιστές που ακούνε εργατικά τραγούδια, σε μαθητές που αντιτίθενται στη ρατσιστική και φασιστική βία στα σχολεία».
 
«Σε πολλές από αυτές, έχουν αναγνωριστεί, δικαστεί ή καταδικαστεί ως δράστες, βουλευτές, μέλη και στελέχη της Χρυσής Αυγής. Όμως πολλές δίκες αναβάλλονται διαρκώς, (όπως π.χ. στην περίπτωση της υποψήφιας βουλευτή Α Αθηνών της Χρυσής Αυγής, Θέμιδας Σκορδέλη και των δύο ομοϊδεατών της για το μαχαίρωμα Αφγανού πρόσφυγα – 6 αναβολές). Σε άλλες περιπτώσεις, θύτες και θύματα καταδικάζονται με παρόμοιες ποινές (υπόθεση Βέροιας). Για Χρυσαυγίτες που κυκλοφορούν με περίστροφα και μαχαίρια, όπως τους δύο Κορίνθιους νεοναζί που συνελήφθησαν πρόσφατα αποσιωπάται η πολιτική τους ταυτότητα. Ενώ για στυγνούς δολοφόνους που στο σπίτι τους διαθέτουν και πάκα από φυλλάδια της Χρυσής Αυγής, οι αρχές δεν έκριναν σκόπιμο να δημοσιοποιήσουν φωτογραφίες τους, (όπως στην περίπτωση των Πετραλώνων που οι συλληφθέντες ομολόγησαν την εν ψυχρώ δολοφονία του Σαχζάντ Λοκμάν)».
 
Η Αντιφασιστική Πρωτοβουλία «Ποτέ Ξανά» καλεί στην Αντιφασιστική συγκέντρωση στις 10:00 το πρωί στο Α Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων (Αλεξάνδρας και Λουκάρεως) απαιτώντας να καταδικαστούν οι ένοχοι της δολοφονικής επίθεσης στου Ζωγράφου το 2007.
 
«Δηλώνουμε πως δεν θα επιτρέψουμε τη δολοφονική δράση των νεοναζί σε γειτονιές, χώρους δουλειάς και εκπαίδευσης. Ποτέ Ξανά Φασισμός!» καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.