Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την έκρηξη, που σημειώθηκε χθες στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Χαλυβουργίας, για την οποία προκλήθηκε τραυματισμός τεσσάρων εργαζομένων, διέταξε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Γιώργος Καλούδης.

Ads

Ενώπιον του εισαγγελέα προσήχθησαν ο υπεύθυνος ασφαλείας του εργοστασίου και ο αρμόδιος για τη λειτουργία των μηχανημάτων, οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι με εντολή του κ. Καλούδη, καθώς δεν είναι οι νόμιμοι εκπρόσωποι της επιχείρησης, τη σύλληψη των οποίων έχει ζητήσει από χθες ο εισαγγελέας. Στο πλαίσιο της έρευνας, θα διενεργηθεί πραγματογνωμοσύνη, ώστε να εντοπιστούν τα ακριβή αίτια, αλλά και οι υπαίτιοι για το ατύχημα στο εργοστάσιο.

Σε κρίσιμη κατάσταση ο 53χρονος εργάτης της Χαλυβουργίας

Σε καταστολή βρίσκεται ο ένας από τους δύο σοβαρά τραυματισμένους, από το χθεσινό εργατικό ατύχημα στη Χαλυβουργία Ελλάδος, στον Ασπρόπυργο Αττικής, το οποίο τραυμάτισε τέσσερις εργαζόμενους.

Ads

Καζάνι με 70 τόνους καυτό λιωμένο μέταλλο έπεσε από μεγάλο ύψος μέσα σε αποθήκη με λάδια στην οποία υπήρχαν εργαζόμενοι, με συνέπεια να τραυματιστούν τέσσερις από αυτούς.

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν ο 53 χρονος νοσηλεύεται στην εντατική μονάδα του Θριάσιου νοσοκομείου είναι διασωληνωμένος και η κατάσταση του κρίνεται εξαιρετικά κρίσιμη. Η κατάσταση της υγείας του δεύτερου τραυματία, που βρίσκεται σε μονάδα αυξημένης βοήθειας με εγκαύματα στο 35% του κορμιού του εξελίσσεται ομαλά, ενώ οι άλλοι δύο που υπέστησαν ελαφρά κατάγματα, πήραν εξιτήριο.

Σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ επισημαίνει ότι το «συρματόσχοινο» που μετέφερε το καζάνι «ήταν φθαρμένο» και, μεταξύ άλλων, μιλά για «έλλειψη μέτρων προστασίας», η οποία «διευρύνεται, παράλληλα με την επίθεση στα εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα, με την αύξηση της ανεργίας».

Για «έγκλημα» με «φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς» κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ. «Ευθύνονται γι’ αυτό τόσο η εργοδοσία, που δεν είχε πάρει τα αναγκαία μέτρα ασφαλείας, όσο και η κυβέρνηση, που δεν διασφαλίζει ούτε καν τους στοιχειώδεις ελέγχους εφαρμογής της εργατικής νομοθεσίας και των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας», εξηγεί.