Ποινή κάθειρξης κατά συγχώνευση 25 ετών και 10 μηνών επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στον Αλκέτ Ριζάι, για την υπόθεση της απόδρασης με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού, μαζί με τον φυγόδικο Βασίλη Παλιοκώστα, τον Φεβρουάριο του 2009.

Ads

Το δικαστήριο επέβαλε συνολική κάθειρξη 28 ετών και 5 μηνών (κατά συγχώνευση 25 έτη και 10 μήνες) στον βασικό κατηγορούμενο, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για όλες τις πράξεις που του αποδίδονται.

Στην σύντροφο του, Ασπασία Μητροπία, το δικαστηρίο επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης 13 ετών και 5 μηνών, κατά συγχώνευση 10 ετών, ενώ αρνήθηκε να δεχθεί το αίτημά της για ανασταλτικό χαρακτήρα στην έφεσή της. Το αίτημα της υπεράσπισης αφορούσε κυρίως το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει το ένα από τα δύο παιδιά της συντρόφου του Ριζάι, που μένουν με τη γιαγιά τους.

Στον Έρβις Στεφάνι επιβλήθηκε συνολική ποινή φυλάκισης 7 ετών χωρίς αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση, ενώ στην αρραβωνιαστικιά του, Λούλε Μπλερίνα, ποινή φυλάκισης 15 μηνών με 3ετή αναστολή.

Ads

Τέλος, ο επιχειρηματίας Χρύσανθος Αναγνωστόπουλος, αυτοκίνητο του οποίου είχαν χρησιμοποιήσει όταν άφησαν το ελικόπτερο για τη διαφυγή τους οι δύο δραπέτες, καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 1 έτους με 3ετή αναστολή και χρηματική ποινή 1.000 ευρώ.

Το δικαστήριο έχει διατάξει την αναστολή της διαδικασίας, ώστε να μην μετρά ως χρόνος παραγραφής, για τον καταζητούμενο Βασίλη Παλαιοκώστα.

Διαβάστε επίσης: Αυλαία στη δίκη Ριζάι, με απειλή προς την έδρα