«Η επίταξη είναι μια λύση που θα μπορούσε να είναι εύκολη, εμείς δεν τη συζητάμε», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, ερωτηθείς εάν η κυβέρνηση εξετάζει αυτό το μέτρο, προκειμένου να δοθεί λύση στο αδιέξοδο στις αστικές συγκοινωνίες.

Ads

Παράλληλα τόνισε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί με διαβούλευση και διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και κυρίως τους εργαζομένους, να καταλήξει σε ένα σχέδιο που θα γίνει νόμος του κράτους, «ώστε να έχουμε πραγματικά αστικές συγκοινωνίες που θα ανταποκρίνονται σε αυτές μια μεγάλης σύγχρονης πόλης, με τις ανάγκες των πολιτών να εξυπηρετούνται». Ανέφερε δε, ότι στο επόμενο υπουργικό συμβούλιο θα συζητηθεί το σχετικό νομοσχέδιο, θα ακολουθήσει δημόσια διαβούλευση με όλους του φορείς και εκπροσώπους εργαζομένων και θα κατατεθεί στη Βουλή.

Νέες κινητοποιήσεις Τετάρτη και Πέμπτη

Εν τω μεταξύ, οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες θα συνεχιστούν την Τετάρτη και την Πέμπτη.

Ads

Στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 08:00 π.μ. και από τις 21:00 έως τη λήξη της λειτουργίας θα πραγματοποιήσουν τελικά τα Σωματεία των ηλεκτροδηγών του Μετρό και του ΗΣΑΠ την Τετάρτη.

Υπενθυμίζεται ότι τα άλλα Σωματεία της Αττικό Μετρό έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία για την Πέμπτη αν δεν υπάρξει συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, προκειμένου να εκθέσουν τις απόψεις τους επί του νέου νομοσχεδίου για την αναδιάρθρωση των αστικών συγκοινωνιών.

Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν τα λεωφορεία από τις 11:00 έως τις 15:30 και τα τρόλεϊ από τις 11:00 έως τις 15:00.

Για την Πέμπτη, οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία και τρόλεϊ έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία.