Επίθεση στα κόμματα της Αριστεράς εξαπολύει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, τονίζοντας ότι «η σημερινή Αριστερά λειτουργεί πλέον ως περιθωριακό φαινόμενο στην κοινωνία».

Ads

Σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής, υποστηρίζει ότι η Αριστερά δεν μπορεί να είναι συγκρουσιακή έναντι άλλων πολιτών. «Αυτό είναι ενδεικτικό του πρωτογονισμού της σημερινής Αριστεράς».

«Δεν αναγνωρίζω στη σημερινή Αριστερά στην Ελλάδα αριστερές ιδιότητες» πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, εκφράζοντας την άποψη ότι «αριστερός είναι κάποιος που είναι υπέρ των πολλών και των φτωχών (…) αριστερός είναι επίσης αυτός που προωθεί και ενισχύει το καινούριο».

«Το ΚΚΕ γύρισε στον Στάλιν ενώ ο ΣΥΝ ταυτίζεται σε πολλά θέματα με τις θέσεις του ΚΚΕ», σχολιάζει ο Θεόδωρος Πάγκαλος.

Ads

Σχετικά με την σημερινή πολιτική κατάσταση, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σημειώνει ότι «το πρόβλημα εδώ που φτάσαμε δεν είναι το οικονομικό έλλειμμα. Η ουσία είναι ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει άλλο έτσι το πολιτικό σύστημα (δούναι και λαβείν). Μας τελείωσε το πολιτικό σύστημα, όπως ίσχυε από την μεταπολίτευση έως σήμερα».

«Τα λεφτά τα φάγαμε όλοι μαζί σε μισθούς, επιδόματα και φακελάκια», προσθέτει ο Θεόδωρος Πάγκαλος, και συμπληρώνει «πρέπει να σας πω ότι όποιος δεν έχει κλέψει την εφορία ή δεν έχει κάνει αυθαίρετο είναι σπάνιος».

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος συνοψίζοντας αναφέρει ότι «η κρίση υπάρχει γιατί για πρώτη φορά οι Έλληνες ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με την πραγματικότητά τους. Οι μύθοι κατέρρευσαν και η πραγματικότητα αυτή δεν τους αρέσει. Οι πιο σοβαροί και διαυγείς βλέπουν ότι αυτό το αποτρόπαιο πρόσωπο είναι και δικό τους.»