Στους δρόμους κατεβαίνουν οι εκπαιδευτικοί καταγγέλλοντας τη διάλυση της δημοσίας εκπαίδευσης και καλούν γονείς μαθητές και εκπαιδευτικούς σε ένα ενιαίο μέτωπο για «δημόσιο και δωρεάν σχολείο χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς», την ώρα που το υπουργείο Παιδείας προχωρά σε τηλεφωνικές απολύσεις και στέλνει λίστες με 2.500 εκπαιδευτικούς που εντάσσονται στο πρόγραμμα κινητικότητας. Η ΟΛΜΕ ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει σε μηνύσεις εναντίον όσων εμπλέκονται στην ανάρτηση στο Διαδίκτυο προσωπικών δεδομένων καθηγητών υποψήφιων για ένταξη σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

Ads

 
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου η ΟΛΜΕ κατήγγειλε τον γγ του υπουργείου Παιδείας Αθανάσιο Κυριαζή ότι έσπευσε να αποστείλει τις λίστες των καθηγητών σε διαθεσιμότητα στις περιφερειακές διευθύνσεις, πριν καν συζητηθεί και ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο.
 
Παράλληλα η ΟΛΜΕ με δύο επιστολές της καλεί τους «βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου να μη συνεργήσουν με τη ψήφο τους στο έγκλημα σε βάρος της δημόσιας εκπαίδευσης», αλλά και τους «γονείς, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς να αντισταθούν στη διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης και στις απολύσεις εκπαιδευτικών».
 
Την Τρίτη η ΟΛΜΕ θα συμμετάσχει στην 24ωρη πανεργατική απεργία της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ. Οι εκπαιδευτικοί της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα συγκεντρωθούν στις 11.30 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος. Το βράδυ της Δευτέρας, στις 20.30, παραμονή της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, θα πραγματοποιηθεί πανελλαδικό συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος με συναυλία συμπαράστασης και ολονυκτία, μαζί με τους εργαζόμενους στους δήμους.
 
Την Τετάρτη το βράδυ η ομοσπονδία οργανώνει πανελλαδικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, με προσυγκέντρωση τα γραφεία της στις 7 το απόγευμα. Μάλιστα οι συνδικαλιστές καλούν τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών ΕΛΜΕ να οργανώσουν την μετάβαση των εκπαιδευτικών με πούλμαν στην Αθήνα, καλύπτοντας μάλιστα τα έξοδα μεταφοράς.
 
Οι δύο επιστολές της ΟΛΜΕ
 

 

 

Ads