Για ευθείες απειλές της συνδικαλιστικής ηγεσίας των δημοσιογράφων σε συναδέλφους έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.
 

Ads

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του κ. Κεδίκογλου, «στα έσχατα όρια ανυποληψίας έφτασαν τα φερέφωνα του κ. Τσίπρα στη συνδικαλιστική ηγεσία των δημοσιογράφων, απειλώντας, τηλεφωνικά, με διαγραφή συναδέλφους εάν υποβάλουν ερώτηση στον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και ζητώντας την παραπομπή στο πειθαρχικό όσων εφάρμοσαν το νόμο και άρχισαν να εργάζονται μόλις εκδόθηκε η δικαστική απόφαση που κήρυττε την απεργία παράνομη».
 
Ο κ. Κεδίκογλου σημείωσε επίσης ότι «σε μια περίοδο σοβαρών προβλημάτων και μεγάλων προκλήσεων στον χώρο των μέσων ενημέρωσης, οι δημοσιογράφοι έχουν μια συνδικαλιστική ηγεσία που ενδιαφέρεται μόνο για τη μελλοντική της θέση στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Αξιοσημείωτο επίσης είναι ότι, ο κ. Τσίπρας αρνείται να παραπέμψει τις επικίνδυνες συνιστώσες του, αλλά τα φερέφωνά του σπεύδουν να παραπέμψουν όσους κάνουν το καθήκον τους».
 
Από την πλευρά του, το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.), μαζί με την ΠΟΣΠΕΡΤ και την ΠΟΕΠΤΥΜ, εξέφρασε την αντίδρασή του «στις αντισυνδικαλιστικές παρεμβάσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου και της διοίκησης της ΕΡΤ εναντίον των δημοσιογραφικών απεργιακών κινητοποιήσεων και στα απεργοσπαστικά κρούσματα που εκδηλώθηκαν πριν από την αναστολή της απεργίας στην ΕΡΤ», ενώ κήρυξε 24ωρη απεργία στην ΕΡΤ, από τις 06.00 της Τετάρτης μέχρι τις 06.00 της Πέμπτης 21 Φεβρουαρίου, «ημέρα απεργίας όλων των εργαζομένων της χώρας».
 
Επίσης, η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) ανακοίνωσε ότι «παρά την προσπάθεια της κρατικής ΕΡΤ να διασπάσει τον αγώνα των συντακτών, εμείς συνεχίζουμε!», ενώ παράλληλα «κήρυξε στάση εργασίας για όλους τους δημοσιογράφους που εργάζονται στην ΕΡΤ» από τις 6.30μ.μ. της Τρίτης 19 Φεβρουαρίου 2013 έως τις 2π.μ. της Τετάρτης, 20 Φεβρουαρίου 2013, με αίτημα την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.