Κατ’ ιδίαν συνομιλία με την υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον είχε χθες ο Έλληνας πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, στο περιθώριο δείπνου που παρέθεσε η κα Κλίντον στην πρεσβεία των ΗΠΑ στο Παρίσι, με προσκεκλημένους τους πολιτικούς ηγέτες που συμμετείχαν στην εκδήλωση για τα 50 χρόνια του ΟΟΣΑ.

Ads

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Χίλαρι Κλίντον τοποθετήθηκε θετικά ως προς το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων, το οποίο θεωρεί ως ένα καλό σήμα για τις αγορές. Σχολίασε θετικά και την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης στις προσπάθειές της για την εφαρμογή του προγράμματος όσον αφορά στην έξοδο από την κρίση, καθώς και την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού να υπάρξει συνεννόηση με τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας.

Ακόμη φέρεται ότι συζήτησαν και για την κατάσταση στη Λιβύη, τη Μέση Ανατολή και γενικότερα τον Αραβικό κόσμος.

Ο Γ. Παπανδρέου είχε συνομιλία με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, την πρόεδρο της Χιλής, Μισέλ Μπασελέ, τον Γάλλο πρωθυπουργό Φρανσουά Φιγιόν, τον γ.γ. του ΟΟΣΑ Ανχελ Γκούρια, τον Αυστριακό καγκελάριο και τους ομόλογούς του πρωθυπουργούς της Ουγγαρίας και του Βελγίου, καθώς και με τον υπουργό Εξωτερικών του Μεξικού.

Ads