Έξω από τη Βουλή συγκεντρώθηκαν το πρωί της Παρασκευής συμβασιούχοι εργαζόμενοι στα προγράμματα Stage από όλη τη χώρα και διάφορες υπηρεσίες (ΟΑΕΔ, ΙΚΑ κα) αποφασισμένοι να παραμείνουν με αντίσκηνα εκεί για τρεις ημέρες, ύστερα από απόφαση της Συντονιστικής τους Επιτροπής. Η αστυνομία προσπάθησε να παρεμποδίσει την στάση διαμαρτυρίας, λέγοντάς στους διαδηλωτές ότι δεν θα έπρεπε να βρίσκονται στο δημόσιο χώρο.

Ads

Ασύμμετρα μεγάλος αριθμός αστυνομικών και ανδρών των ΜΑΤ περικύκλωσε τους διαδηλωτές επιδιώκοντας την απομάκρυνσή τους από τον δημόσιο χώρο του πεζοδρομίου και του προαύλιου της Βουλής. Στην συγκέντρωση παραβρέθηκε επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και ο βουλευτής κ. Λαφαζάνης, οι οποίοι εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην προσπάθεια της αστυνομίας να παρεμποδίσει το δικαίωμα των διαδηλωτών να παρευρίσκονται στο πεζοδρόμιο.

Όντας σε κατάσταση εργασιακού κώματος, οι stagiaires διεκδικούν τη μονιμοποίησή τους στις υπηρεσίες όπου εργάζονται αλλά και την πολιτική δέσμευση, ώστε σε αντίθετη περίπτωση, να αναγνωρισθούν τα έτη απασχόλησής τους ως συντάξιμα. Η κυβέρνηση δεν έχει αναθεωρήσει την απόφασή της να δώσει τέλος στο καθεστώς των Stage στο Δημόσιο και να αφήσει απλήρωτους όσους υπέγραψαν συμβάσεις μαθητείας μεσούσης της προεκλογικής περιόδου.