«Υπάρχουν ανεξάρτητες αρχές οι οποίες έχουν υποχρέωση, από τη στιγμή που περιέρχονται σε γνώση τους ζητήματα παρανομίας ή παρανομιών ή παρατυπιών να παρέμβουν. Για τα συγκεκριμένα ζητήματα, τα οποία αφορούν τη διαχείριση από πλευράς επιχείρησης (δηλαδή της Εν.Κλω) κονδυλίων τα οποία προέκυψαν από το Χρηματιστήριο, αρμόδια είναι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Και ξέρετε πάρα πολύ καλά ότι και αυτή εδώ η συζήτηση και η έκφραση πολιτικής βούλησης και από την Κυβέρνηση και από τα πολιτικά κόμματα είναι σαφέστατα παρακίνηση για να γίνει έλεγχος», δήλωσε, απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Aγγ. Τζέκη σχετικά με τη λειτουργία της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας του Ομίλου Λαναρά, ο υφυπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Μ. Μπόλαρης.

Ads

Ο κ. Μπόλαρης τόνισε ότι το μείζον και καίριο ζήτημα είναι αυτό των εργαζομένων της Εν.Κλω, χαρακτηρίζοντάς το καθημερινή μέριμνα της κυβέρνησης. Επίσης, συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται εν αναμονή για τον ορισμό νέας διοίκησης στην επιχείρηση, ούτως ώστε να συνταχθεί το σχέδιο ανασυγκρότησής της, το οποίο θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί εντός διμήνου.

«Το 2004 η Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία απασχολούσε περίπου 3.500 υπαλλήλους, είχε τζίρο 155 εκατομμύρια ευρώ και είχε δανειακές υποχρεώσεις 165 εκατομμύρια ευρώ. Στα τέλη του 2009 η ίδια επιχείρηση από τους 3.500 υπαλλήλους είχε μόνον επτακόσιους, ο τζίρος της ήταν 1,7 εκατομμύρια, δηλαδή το 1/100 του προηγούμενου τζίρου και οι δανειακές της υποχρεώσεις είχαν αυξηθεί στα 215 εκατομμύρια ευρώ. Είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα -και δυστυχώς όχι το μόνο- για το πώς ασκήθηκε η πολιτική από πλευράς της προηγούμενης κυβέρνησης σε θέματα ανάπτυξης, σε θέματα ανταγωνιστικότητας και για το πώς “επενδύθηκαν“ ή εντάχθηκαν χρήματα του ελληνικού λαού με λάθος τοποθετήσεις, με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου» κατέληξε ο υφυπουργός.