Τον πομπό αναλογικού σήματος που είχαν στήσει οι τεχνικοί της ΕΡΤ στον πύργο του ΟΤΕ στα Γεράνεια Όρη κατέβασε πριν από λίγο η Αστυνομία, χωρίς να επιδείξει κάποιο νομικό έγγραφο ή να συνοδεύεται από εισαγγελέα, με αποτέλεσμα να σιωπήσει για άλλη μια φορά η κρατική τηλεόραση στις περιοχές της ανατολικής Αττικής και της Κορινθίας.

Ads

 
Σύμφωνα με πληροφορίες του tvxs.gr σήμερα το πρωί εμφανίστηκαν στις εγκαταστάσεις του ΟΤΕ μια ομάδα αστυνομικών μαζί με δυο πολίτες που δεν αναγνωρίστηκαν από κανέναν.
 
Στην συνέχεια ανέβηκαν στον έκτο και στον έβδομο όροφο, όπου είχαν εγκαταστήσει οι τεχνικοί της ΕΡΤ τους πομπούς. Μην έχοντας κλειδιά, έσπασαν τις πόρτες και έθεσαν τα μηχανήματα εκτός λειτουργίας.
 
Πηγές του tvxs.gr στην περιοχή αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί δεν συνοδεύονταν από εισαγγελέα ούτε επέδειξαν κάποιο δικαστικό έγγραφο πριν προβούν στις όποιες ενέργειες.
 
Η τοποθεσία του πομπού δεν ήταν κρυφή, όπως ούτε εκείνες άλλων πομπών ανά την επικράτεια, και με την βοήθεια αναμεταδοτών εξέπεμπε αναλογικό σήμα της ΝΕΤ και της ΕΡΤ3, όπως και το σήμα του ραδιοφώνου, στην Ανατολική Αττική, στην Κορινθία, στον Αργοσαρωνικό και στο Αίγιο.