Ads

Λίγες μόλις ώρες μετά την επίθεση με αυγά και γιαούρτια κατά του Αλέκου Αλαβάνου και η υποψήφια δήμαρχος Αθηνών της «Ανοιχτής Πόλης», Ελένη Πορτάλιου δέχτηκε επίθεση από ακραία στοιχεία στη διάρκεια περιοδείας της στις υποβαθμισμένες περιοχές του Αγίου Παντελεήμονα, της πλατείας Αττικής και της πλατείας Βικτωρίας.

Η κυρία Πορτάλιου εμποδίστηκε από ακραία στοιχεία να πραγματοποιήσει την περιοδεία που είχε εξαγγείλει και στο χώρο της λαϊκής αγοράς της Μιχαήλ Βόδα.

Όπως δήλωσε η ίδια, βρέθηκε στις γειτονιές του 6ου διαμερίσματος «για να παρουσιάσει τις θέσεις της Ανοιχτής Πόλης σε Έλληνες και μετανάστες. Η Ανοιχτή Πόλη δεν θεωρεί καμία περιοχή της Αθήνας άβατο» και καταδίκασε «τις επιθέσεις που έγιναν χθες στα μέλη της “Ελεύθερης Αττικής” και τον υποψήφιο περιφερειάρχη Αλέκο Αλαβάνο».

Ads

Στην περιοδεία συμμετείχε και ο Θοδωρής Δρίτσας, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής της Α’ Πειραιά, ο οποίος δήλωσε «η φωνή της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης ακούστηκε πολύ δυνατά στις γειτονιές τουΑγίου Παντελεήμονα με την περιοδεία της Ελένης Πορτάλιου» και πρόσθεσε ότι «σκοταδιστές τραμπούκοι» προσπάθησαν «για μια ακόμη φορά να παραστούν ως αγανακτισμένοι πολίτες. Οι γειτονιές της Αθήνας χρειάζονται γενναίες παρεμβάσεις κοινωνικής στήριξης», κατέληξε.

Την επίθεση κατά της κ. Πορτάλιου καταδίκασε ο Γιώργος Καμίνης, επισημαίνοντας: «Καταδικάζουμε και δεν θα σταματήσουμε να καταδικάζουμε εκείνους που επιχειρούν να εμποδίσουν την ελεύθερη επικοινωνία ανθρώπων και ιδεών. Καταδικάζω την επίθεση που δέχτηκε η κα. Ελένη Πορτάλιου και μέλη του συνδυασμού της, στην διάρκεια περιοδείας στις περιοχές του Αγ. Παντελεήμονα και της Πλατείας Βικτωρίας».

Στο μεταξύ, και η ΝΔ εξέφρασε σήμερα την καταδίκη της για την επίθεση κατά του Αλ. Αλαβάνου, σημειώνοντας ότι «Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση εναντίον του πρώην προέδρου του Συνασπισμού κ. Αλέκου Αλαβάνου, που έγινε στον Άγιο Παντελεήμονα. Και με την ευκαιρία αυτή, επισημαίνουμε – για μια ακόμη φορά – ότι η χρήση βίας δεν αποτελεί λύση, αλλά αντιθέτως, όπου εκδηλώνεται, δημιουργεί δραματικά αδιέξοδα για το σήμερα και το αύριο.

Από την άλλη πλευρά, υπογραμμίζουμε τις τεράστιες ευθύνες που έχει η κυβέρνηση για το γεγονός ότι, με την ανύπαρκτη πολιτική της σε θέματα ασφάλειας του πολίτη, έχει αφήσει μεγάλα τμήματα του κέντρου της Αθήνας και των γύρω περιοχών στο έλεος κάθε λογής ετερόκλητων ομάδων, που έχουν τη βία στην καθημερινή πρακτική τους».