Ads

Επίθεση με πέτρες, γιαούρτια και αυγά από ομάδα «φασιστών», όπως τους χαρακτήρισε, δέχτηκε ο Αλέκος Αλαβάνος και τα άτομα που τον συνόδευαν, στον Άγιο Παντελεήμονα, κατά την περιοδεία του ως υποψήφιος Περιφερειάρχης με την παράταξη «Ελεύθερη Αττική». Νεαρή κοπέλα τραυματίστηκε από αντικείμενα που εκτοξεύτηκαν κατά του υποψήφιου, ενώ η δημοσιογράφος Μαρίνα Βήχου, που κάλυπτε την περιοδεία, δέχτηκε ανώνυμο, απειλητικό τηλεφώνημα για τη σωματική της ακεραιότητα.

Ο ίδιος ο κ. Αλαβάνος κατήγγειλε το γεγονός τονίζοντας ότι η αστυνομία άφησε ελεύθερο το έδαφος να καλλιεργηθεί η βία, ενώ στη συνέχεια με την παρουσία της επάνω στην πλατεία συγκάλυψε τους δράστες της επίθεσης.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι η παράταξη «Ελεύθερη Αττική» δεν αναγνωρίζει κανένα άβατο πουθενά στην πόλη και ιδιαίτερα στην πλατεία του Αγ. Παντελεήμονα.

Ads

Ανάμεσα σε όσους δέχτηκαν επίθεση ήταν και μια νεαρή κοπέλα που ακολουθούσε την περιοδεία και είναι μέλος της κίνησης «Απελάστε το ρατσισμό», με αποτέλεσμα να σπάσουν τα δόντια της, όταν την απομόνωσαν μέλη των ίδιων φασιστικών ομάδων και τη χτύπησαν. Σύμφωνα με πληροφορίες δεν έγινε καμία προσαγωγή, ενώ ο Αλέκος Αλαβάνος συνέχισε την περιοδεία του στην πλατεία Αμερικής. Εν τω μεταξύ, μιλώντας στο tvxs.gr η δημοσιογράφος Μαρίνα Βήχου, που κάλυπτε την περιοδεία του υποψήφιου περιφεριάρχη, καταγγέλλει ότι δέχτηκε απειλητικό τηλεφώνημα για τη σωματική της ακεραιότητα.

«Μετά τις κατ’ εξακολούθησιν ρατσιστικές επιθέσεις σε βάρος μεταναστών στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, οι γνωστές ακροδεξιές ομάδες που λυμαίνονται την περιοχή επιτέθηκαν εναντίον του πρώην Προέδρου του ΣΥΝ, Αλέκου Αλαβάνου. Πέρα από την απερίφραστη καταδίκη μας για την τραμπούκικη επίθεση εναντίον του, δηλώνουμε πως τέτοιου είδους πρακτικές θα μας βρουν όλους απέναντι», αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΝ.

«Ταυτόχρονα, θέλουμε να υπογραμμίσουμε τις ευθύνες της αστυνομίας, που με τη στάση της καλύπτει και ενθαρρύνει την ανεξέλεγκτη δράση ακροδεξιών και φασιστικών ομάδων στην περιοχή. Οι ευθύνες της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είναι μεγάλες», καταλήγει ο ΣΥΝ.

« Το έχουμε πει πολλές φορές: η Αθήνα είναι μία πόλη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Στον Αγ. Παντελεήμονα “κάποιοι” θεωρούν την πλατεία σπίτι τους, άσυλο επικίνδυνων για τη δημοκρατία ιδεών. Η επίθεση στον Αλέκο Αλαβάνο δείχνει ότι τα ρατσιστικά στοιχεία έχουν πλέον αποθρασυνθεί. Δηλώνουμε ότι είμαστε εδώ για να μπει ένα τέλος στους θυλάκους βίας της Αθήνας», δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας, Γιώργος Καμίνης.

«Καταδικάζουμε τα απαράδεκτα επεισόδια σε βάρος του Αλ. Αλαβάνου. Η κυβέρνηση είναι υπόλογη για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην περιοχή του Αγ. Παντελεήμονα και πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της», δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας με το ΚΚΕ, Νίκος Σοφιανός.

«Η Κυβέρνηση καταδικάζει απερίφραστα την άσκηση βίας εναντίον του υποψήφιου Περιφερειάρχη Αττικής, Αλέκου Αλαβάνου, όπως και κάθε μορφή βίας. Όσοι προσπαθούν να υποκαταστήσουν την πολιτική αντιπαράθεση, την ουσία δηλαδή της δημοκρατικής διαδικασίας, με τέτοιου είδους ευτελιστικές ενέργειες, στρέφονται κατά της δημοκρατίας και καταδικάζονται από ολόκληρη την κοινωνία», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής.

Την επίθεση στον Αλέκο Αλαβάνο καταδίκασε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, ωστόσο πρόσθεσε ότι «βέβαια κάποιοι που στο παρελθόν στήριξαν τους αναρχικούς, δεν έδειξαν την ίδια ευαισθησία όταν πήγαιναν βουλευτές του ΛΑΟΣ σε διάφορες περιοχές και αποκρούονταν από τους αναρχικούς».