Άγνωστοι πυρπόλησαν το βράδυ της Τετάρτης στα Χανία το αυτοκίνητο του Μ. Χατζησάββα μέλους του Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης. Το «Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης» κάνει λόγο για «θρασύδειλα υποκείμενα που προσπάθησαν να υλοποιήσουν τις απειλές που ξερνάει όλες αυτές τις μέρες ο νεοχιτλερικός τύπος και ο εσμός των blogs τους, σε βάρος του Φόρουμ».

Ads

«Ως εκεί που φτάνει η λεβεντιά τους, τα έβαλαν με το αυτοκίνητο μέλους μας, το οποίο κατάφεραν να πυρπολήσουν. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της εκστρατείας μίσους, αλητείας και ψευτιάς που έχουν εξαπολύσει οι θαυμαστές των SS. Κατάφεραν δηλ. με την γκεμπελική προπαγάνδα τους περί δήθεν σχεδιασμού ματαίωσης της παρέλασης από τους πρώην απεργούς πείνας, να δημιουργήσουν το κλίμα που θα τους έδινε «φτερά» να απλώσουν τα χέρια τους πάνω μας. Θα έπρεπε όλοι να πάρουν πιο σοβαρά τις καταγγελίες του ΦΜΚ για το στήσιμο της προβοκάτσιας των φασιστόμουτρων. διότι αποδείχθηκε πως ο πραγματικός στόχος της ήταν να δημιουργήσει το κατάλληλο κλίμα που θα «ντοπάρει» τους ίδιους για να κάνουν πράξη μέρος των απειλών που δημοσιεύουν, αλλά και να καλλιεργήσουν το αίσθημα του φόβου σε κομμάτια της ενεργής τοπικής κοινωνίας», αναφέρει η ανακοίνωση του Φόρουμ.

«Να είναι σίγουροι οι υπαίτιοι της επίθεσης ότι το πανηγύρι θα τελειώσει, και το κλίμα που με τόσο κόπο έστησαν, πολύ σύντομα θα αντικατασταθεί από την σκληρή καθημερινότητα που βιώνουν οι συμπολίτες μας, έλληνες και μετανάστες. Σε αυτήν λοιπόν την πραγματικότητα δεν πρυτανεύει ο κανιβαλισμός των μπράβων και των φουσκωτών, αλλά το πνεύμα αντίστασης και συλλογικού αγώνα που γεννάει αυτός ο τόπος. Γνωρίζουμε πως οι δράστες έχουν άλλα πρότυπα, γνωρίζουμε πως τους αρέσει να χαϊδεύουν μαχαίρια και ναζιστικές στολές, αλλά εδώ τέτοια χούγια βγαίνουν σε κακό. Είμαστε περήφανοι για τους αγώνες που δίνουμε και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε από κοινού με όλους όσους παλεύουν για αξιοπρέπεια, τιμή, κοινωνική δικαιοσύνη και ποιότητα ζωής», τονίζεται στην ανακοίνωση.

«Το είδος της δράσης μας είναι πολύ διαφορετικό από αυτό των κύκλων εκείνων, που σκοπό έχουν να σπέρνουν μίσος εναντίον φτωχών εργατών και να ενθαρρύνουν την παράνομη και άνομη, βίαιη δραστηριότητα συμμοριών της νύχτας.
Η δική μας δράση είναι ειρηνική, και στοχεύει στην προάσπιση θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η προστασία των οποίων θα έπρεπε να βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της κατεστημένης πολιτείας. Καλούμε τις αστυνομικές αρχές να μην επιτρέψουν στις χιτλερικές συμμορίες να επαναλάβουν τα “κατορθώματα” των προηγούμενων ετών, να μην τις αφήσουν να σπέρνουν ελεύθερα τρόμο και να δημιουργούν συνθήκες κοινωνικής πόλωσης που μόνο τις επιδιώξεις ακραίων στοιχείων εξυπηρετούν», σημειώνει το Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης.


«Αυτό που επιχείρησαν να χτυπήσουν στο πρόσωπο του συντρόφου μας Μ. Χατζησάββα τα ακραία στοιχεία της ακροδεξιάς ήταν ο μεγάλος αγώνας που έδωσαν οι 300 εργάτες απεργοί πείνας λίγο καιρό πριν.
Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος της μεθοδευμένης επίθεσης των φασιστών. Αυτό τον αγώνα της εργατιάς θέλουν να προβοκάρουν, σ’ αυτόν θέλουν να απαντήσουν. Όμως οι γελοίες και σπασμωδικές κινήσεις τους, ούτε μας παρασέρνουν προς την ανάληψη συμμορίτικης δράσης προς την κατεύθυνση της αντεκδίκησης, -πράγμα που άλλωστε επιδιώκουν -, ούτε μας τρομάζουν. Ο αγώνας των 300 εργατών είτε τους αρέσει είτε όχι, θα αποτελέσει υποθήκη για τους αγώνες που θά ‘ρθουν, και τα διδάγματά του θα εμπνεύσουν τους αγώνες των φτωχών για ισονομία και δικαιοσύνη», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ads