Εισαγγελική έρευνα διενεργείται με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου φέρουν πρώην υπουργό της ΝΔ να διαθέτει καταθέσεις 178 εκατομμυρίων ευρώ, οι οποίες δεν είχαν δηλωθεί στο πόθεν έσχες του ούτε και στην φορολογική του δήλωση.

Ads

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελέας απηύθυνε έγγραφο προς το ΣΔΟΕ για έρευνα της υπόθεσης, ενώ σχετική αναφορά στην Εισαγγελία της Αθήνας έχει υποβάλει και ο βουλευτής της ΝΔ πρώην υπουργός Γεράσιμος Γιακουμάτος. Τέλος, η εισαγγελία έχει απευθυνθεί και στην επιτροπή που είναι αρμόδια για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, ερωτηθείς για το «εάν ικανοποιείται η συλλογική αγωνία για την ηθική διάσταση στη δημόσια ζωή, όταν υπάρχουν φήμες περί πρώην υπουργού της ΝΔ, ο οποίος φέρεται να έχει υπέρογκες καταθέσεις στο εξωτερικό», δήλωσε ότι «μόνο η πράξη και οι πολιτικές αποφάσεις μια κυβέρνησης και του πολιτικού κόσμου μπορούν να ικανοποιήσουν το αίσθημα του πολίτη για δικαιοσύνη».

Επιπλέον, ανέφερε ότι ως προς τη διερεύνηση αυτών των υποθέσεων και των διαρροών, οι ίδιοι οι βουλευτές της ΝΔ ζητούν να επιληφθεί η δικαιοσύνη. «Η κυβέρνηση δεν ασχολείται με διαρροές, πιστεύει μόνο σε θεσμικές διαδικασίες και δεν προσπαθούμε εμείς να βρούμε κάποιο τρόπο ώστε να δημιουργήσουμε θεάματα που δεν έχουν σχέση με την απονομή της δικαιοσύνης», σημείωσε.

Ads