Το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων, σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία, επικαλούμενο επίσημη ανακοίνωση της ομοσπονδιακής εισαγγελίας και αστυνομίας της Γερμανίας, διαψεύδει τις πληροφορίες που διέρρευσαν από την ΕΛ.ΑΣ την Παρασκευή ότι η 27χρονη γερμανίδα, που συνελήφθη για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση στο πλαίσιο επιχείρησης της αντιτρομοκρατικής, είναι κόρη κατηγορούμενης για συμμετοχή στην γερμανική οργάνωση RAF. Την ΕΛ.ΑΣ διαψεύδει και το γαλλικό πρακτορείο που επικοινώνησε με εκπρόσωπο της γερμανικής εισαγγελίας.

Ads

Ειδικότερα, οι πληροφορίες που διέρρευσαν από την ΕΛ.ΑΣ και διαψεύδονται, ανέφεραν ότι ο πατέρας της 27χρονης σκοτώθηκε στη Βιέννη σε ανταλλαγή πυροβολισμών με την αστυνομία και πως η μητέρα της αντιμετωπίζει κατηγορίες για συμμετοχή στην γερμανική οργάνωση RAF.

Μάλιστα, όπως τονίζεται, από το γερμανικό πρακτορείο, ο πατέρας της 27χρονης επικοινώνησε με το ειδησεογραφικό πρακτορείο και ενημέρωσε πως δεν υπάρχει καμία συγγένεια με τη Μπάρμπαρα Μέγιερ.

Ο πατέρας της 27χρονης επικοινώνησε τηλεφωνικά και με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων. «Η κόρη μου δεν έχει κανένα οικογενειακό δεσμό με την Μπάρμπαρα Μέγιερ», δήλωσε ο πατέρας της 27χρονης στο Γαλλικό πρακτορείο.

Ads

Επιπλέον, το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων αναφέρει πως εκπρόσωπος της εισαγγελίας της γερμανίας, η οποία εδρεύει στην Καρλσρούη, τόνισε ότι «από όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής, η νεαρή γυναίκα που έχει συλληφθεί δεν είναι η κόρη της πρώην τρομοκράτισσας της RAF, Μπάρμπαρα Μέγιερ».