«Οι μάσκες έπεσαν. Οι εκβιασμοί και τα διλήμματα ναυάγησαν. Η αντιδημοκρατική και ολιγαρχική συμπεριφορά του πρωθυπουργού δεν πέρασε. Η λύση είναι μόνο μία: Εκλογές εδώ και τώρα», δήλωσε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Άρματος Πολιτών Γιάννης Δημαράς, σχολιάζοντας το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών.

Ads

«Ο μόνος αρμόδιος για να δώσει λύση στις δύσκολες στιγμές που περνάει η πατρίδα μας, είναι ο λαός. Κυρίαρχος είναι ο λαός κατά το Σύνταγμα και αυτόν οφείλουμε να σεβαστούμε», πρόσθεσε ο κ. Δημαράς.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κ. Μίχαλος, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων για το αποτέλεσμα της συνάντησης των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δήλωσε: «Η κυβέρνηση έχει την απαιτούμενη κοινοβουλευτική πλειοψηφία προκείμενου να λάβει τα κατάλληλα μέτρα που θα βγάλουν τη χώρα από την κρίση».

Το ζητούμενο, σύμφωνα με τον κ. Μίχαλο, είναι «να κατανοήσει η κυβέρνηση ότι η οικονομική πολιτική που εφάρμοσε μέχρι σήμερα απέτυχε παταγωδώς και πλέον χρειάζεται να ληφθούν μέτρα αναπτυξιακού χαρακτήρα». Ο ίδιος κατέληξε λέγοντας πως «όλα τα άλλα είναι εκ του περισσού και γίνονται για να καλύψει η κυβέρνηση τις αδυναμίες της και την πολιτική της ατολμία».

Ads