Το ΠΑΣΟΚ δεν στηρίζει μια κυβέρνηση Σαμαρά, αλλά μια κυβέρνηση συνεργασίας τριών κομμάτων, τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας σε συγκέντρωση κομματικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ στην πόλη του Κιλκίς, επισημαίνοντας ότι με τη ΝΔ συνεργάζεται για εθνικούς λόγους. Παράλληλα επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ κάνωντας λόγο για φασίζουσα αθλιότητα.

Ads

Με αφορμή συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έκαναν έξω από τον χώρο ομιλίας κάτοικοι που αντιτίθενται στην πιθανή εξόρυξη χρυσού στο νομό Κιλκίς, ο κ. Βενιζέλος επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον για «φασίζουσα αθλιότητα».
 
«Αυτό που έγινε ήταν μια αθλιότητα, μια αντισυγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είπαν τίποτε. Ούτε υπάρχει θέμα χρυσού, ούτε το επισπεύδει κανείς. Ήταν συνθήματα εναντίον του ΠΑΣΟΚ, δεν ήταν εναντίον της επένδυσης. Αυτό ήταν μια φασίζουσα αθλιότητα διότι αντισυγκεντρώσεις κάνει η Ακροδεξιά», υπογράμμισε.
 
Για τα πρώην στελέχη και μέλη του ΠΑΣΟΚ τα οποία προσχώρησαν ή στρέφονται προς τον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι αναζητούν το παλιό ΠΑΣΟΚ, αλλά δεν πρόκειται να το βρουν.
 
«Όποιος θεωρεί ότι θα ξαναβρεί το παλιό ΠΑΣΟΚ αλλού και ότι θα λειτουργήσει το κράτος όπως λειτουργούσε δεν θα μπορέσουμε να τον ικανοποιήσουμε. Πρέπει να πούμε την αλήθεια», ανέφερε χαρακτηριστικά.
 
Με τη ΝΔ συνεργάζομαι για εθνικούς λόγους
 
«Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς εταίρους», τόνισε ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος έθεσε εκ νέου ζήτημα ανασχηματισμού, επικαιροποίησης της προγραμματικής συμφωνίας των τριών κομμάτων, αλλά και λειτουργίας της κυβέρνησης και της Βουλής.
 
Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι ΝΔ συνεργάζεται για εθνικούς λόγους, ωστόσο υπάρχουν μεγάλες διαφορές ανάμεσα στα δύο κόμματα και αυτό φάνηκε πιο καθαρά στο ζήτημα του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου. Παράλληλα, άφησε αιχμές για τη στάση της ΝΔ και της ΔΗΜΑΡ, όταν τοποθετούνταν παλαιότερα εναντίον του μνημονίου.
 
Πάντως εξέφρασε την άποψη ότι «στην Ελλάδα είναι και υποχρεωτικό να υπάρχουν κυβερνήσεις συνεργασίας τα επόμενα χρόνια, αν θέλουμε να ξεπεράσουμε οριστικά το πρόβλημα», προσθέτοντας ότι «χωρίς το ΠΑΣΟΚ δεν γίνεται τίποτα. Είναι η εγγύηση της σταθερότητας, της ενότητας και της προοπτικής».
 
Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ έπαθαν ΣΟΚ

«Έχουμε υπερβολικά μεγάλο αριθμό ώριμων αρχηγών και πρωθυπουργών τους οποίους δεν μπορούμε να συντονίσουμε. Κανείς δεν αναγνωρίζει κανέναν. Αυτό είναι ένα παθολογικό φαινόμενο», επισήμανε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αναφερόμενος σε στελέχη τα οποία το τελευταίο διάστημα εμφανίζονται να αποστασιοποιούνται από το κίνημα.

Σχετικά με τις συμπεριφορές όσων έχουν διαφοροποιηθεί, παρατήρησε ότι «τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ παθαίνουν σοκ επειδή το κόμμα είχε 162 βουλευτές κι έμεινε με 32».

Ads