Την ικανοποίησή του για την απάντηση του Πρωθυπουργού στην επιστολή του για τη Χρυσή Αυγή, η οποία είχε δημοσιευθεί στο Tvxs εξέφρασε σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις ο Νάνος Βαλαωρίτης. Η απάντηση του ποιητή στο ερώτημα αν πρέπει να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή.

Ads

«Βρίσκω ευχάριστο να κάνει τέτοιες δηλώσεις. Με ευχαριστεί, διότι ξεκαθαρίζει τη θέση του. Αλλά μιλά κυρίως για την αντίδραση που δείχνει μέσα στη Βουλή η Χρυσή Αυγή. Δεν την έχει αποκηρύξει ως κόμμα και δεν τη χαρακτηρίζει μόρφωμα, αλλά αναγκαστικά, έχοντας αναγνωρίσει τη Χρυσή Αυγή ως κόμμα, την πολεμάει από τη Βουλή μέρα τη μέρα. Είναι αρκετά διαφορετικό» ανέφερε σε δηλώσεις του στον ρ/σ Βήμα FM.
 
Όσο για το αν θα έπρεπε η Χρυσή Αυγή να είναι εκτός νόμου, απαντά: «Δεν ξέρω …, αλλά θα έπρεπε τουλάχιστον να υπάρχουν διατάξεις που να θεωρούν ότι η βία δεν αρμόζει σε ένα κόμμα που βρίσκεται στο Κοινοβούλιο. Δεν αρμόζουν οι πράξεις της σε ένα κόμμα που βρίσκεται στο Κοινοβούλιο. Είναι αντιδημοκρατική η στάση της».
 
Σε προηγούμενη συνέντευξή του στο tvxs.gr και την Κρυσταλία Πατούλη, ο ποιητής Νάνος Βαλαωρίτης, είχε επισημάνει:

[…] πρέπει να πολεμήσουμε το φασισμό σε όλες του τις πλευρές και απ’ την αρχή και συνεχώς και με μετωπική σύγκρουση! Όχι με υπεκφυγές. Όχι να πηγαίνουν στας ελληνικάς καλένδας οι αντιρατσιστικοί νόμοι […] Μπορούμε να θέσουμε τη Χρυσή Αυγή εκτός νόμου και μάλιστα έμμεσα, με το νόμο εναντίον του ρατσισμού […] Εάν δεν το περάσουν το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, κακό του κεφαλιού τους και ολονών μας! […]

Διαβάστε επίσης: