Λήξαν φαίνεται να θεωρεί η πολιτική ηγεσία το θέμα της επίθεσης και του τραυματισμού της Αγγελικής Κουτσουμπού, του ΕΕΚ, όπως είχε δηλώσει ήδη από το Δεκέμβριο ο εκπρόσωπος Τύπου Γ. Πεταλωτής. Δεν φαίνεται να έχουν διενεργηθεί οι απαραίτητες ανακρίσεις, ενώ από τις προβλεπόμενες διαδικασίες απονομής δικαιοσύνης, καθώς η κα Κουτσουμπού έχει καταθέσει μήνυση, καμία δεν φαίνεται να έχει προχωρήσει.

Ads

Υπενθυμίζεται ότι η κα Κουτσουμπού συμμετείχε με το μπλοκ του Εργατικού Επαναστατικού Κόμματος (ΕΕΚ) στη διαδήλωση στις 06 Δεκεμβρίου 2009 στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Κάποια στιγμή, μοτοσυκλέτα την οποία οδηγούσε ο 30χρονος αστυνομικός, μέλος της ομάδας ΔΕΛΤΑ Θεμιστοκλής Ποιμενίδης και επέβαινε «αγνώστων στοιχείων» συνάδελφός του, έπεσε με ταχύτητα πάνω στην κα Κουτσουμπού, τραυματίζοντας την βαριά.

Το tvxs επικοινώνησε με τον κ. Θεόδωρο Κουτσουμπό, σύζυγο της Αγγελικής, ο οποίος και μας ενημέρωσε για τις νέες εξελίξεις στην υπόθεση, καθώς και για την υγεία της συζύγου του.

Μήνυση κατά του αστυνομικού Θεμιστοκλή Ποιμενίδη και του αγνώστων στοιχείων συνεπιβάτη του έχει καταθέσει από τον Ιανουάριο η κα Κουτσουμπού, χωρίς όμως αποτέλεσμα. «Δεν έχει γίνει καμία διαδικασία από την πλευρά των εισαγγελικών αρχών, ενώ η μόνη αρχή που έχει κάνει κάποιες ανακρίσεις είναι η τροχαία. Δηλαδή μάλλον γίνονται προσπάθειες το όλο θέμα να αντιμετωπιστεί σαν τροχαίο ατύχημα», τονίζει ο κ. Κουτσουμπός.

Ads

Όσον αφορά τη συγνώμη που ζήτησε ο αστυνομικός, ο κ. Κουτσουμπός θεωρεί ότι πρόκειται για μια κίνηση «σκηνοθετημένη, στα πλαίσια της πολιτικής της κυβέρνησης», μια προσπάθεια δηλαδή να κλείσει το θέμα όσο το δυνατόν συντομότερα. «Ακούσαμε τη συγνώμη από το δελτίο του «STAR» το μεσημέρι και ο αστυνομικός ήρθε το βραδάκι, μετά δηλαδή από περίπου 7 ώρες, στο νοσοκομείο μαζί με το διοικητή της Τροχαίας», αναφέρει.

Η υγεία της κας Κουτσουμπού παρουσιάζει κάποια βελτίωση, «αλλά καλά δεν είναι», μας ενημέρωσε ο σύζυγός της. Αντιμετωπίζει ακόμα προβλήματα υγείας ως αποτέλεσμα των χτυπημάτων που δέχτηκε, τόσο στο κεφάλι, όσο και στο αυτί της, με αποτέλεσμα «κάθε δέκα-δεκαπέντε μέρες να είναι σε κάποιο νοσοκομείο.» Βρέθηκε, μάλιστα, και πάλι πριν από κάποιες μέρες στο νοσοκομείο της Νίκαιας, όπου παρακολουθείται από γιατρούς ΩΡΙΛΑ.

«Αγωγή κατά των υπευθύνων θα καταθέσει και στα αστικά δικαστήρια» η κα Κουτσουμπού, μας ενημερώνει ο σύζυγός της. Η αγωγή αυτή, επισημαίνει, θα αφορά «τόσο τους ίδιους τους δυο αστυνομικούς, όσο και τους ανωτέρους τους.» Δεν αποκλείει, μάλιστα, το ενδεχόμενο προσφυγής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, το οποίο, υπενθυμίζεται, δικαίωσε πρόσφατα Έλληνα πολίτη θύμα αστυνομικής βιαιότητας.

Προς το παρόν, πάντως, η κα Κουτσουμπού έχει καταθέσει μόνο τη μήνυση και περιμένει ακόμη να ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες…