Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Μαρκόπουλος δήλωσε μέσω ραδιοφωνικού σταθμού, μετά τις δηλώσεις Αβραμόπουλου ότι η «ΝΔ δεν είναι κατηγορηματικά αντίθετη με το μνημόνιο. Κάποιου είδους μνημόνιο θα υπογράφαμε, αλλά όχι αυτό», πως «δεν υπάρχει διαφοροποίηση του κ. Αβραμόπουλου» στο ζήτημα.

Ads

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Τα Νέα, από τον περασμένο Ιούλιο και οι δύο αντιπρόεδροι της Νέας Δημοκρατίας, Δ. Αβραμόπουλος και Σταύρος Δήμας, είχαν εισηγηθεί στον πρόεδρο του κόμματος να αποφύγει την σκληρή πολεμική κατά του μνημονίου και να επικεντρωθεί στις ανακολουθίες της κυβέρνησης.

Ο Κ.Μαρκόπουλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα 99,5, εξήγησε πως η ΝΔ δεν διαφώνησε με το δανεισμό της χώρας, αλλά με τους όρους και τις υποχρεώσεις που αναφέρονται στο μνημόνιο ενώ εξέφρασε την άποψη ότι η δήλωση Αβραμόπουλου δεν συνιστά διαφοροποίηση από τις θέσεις της ΝΔ, όπως έχουν εκφραστεί από τον Αντώνη Σαμαρά στη ΔΕΘ.

Όσον αφορά στο θέμα της εξεταστικής για το μνημόνιο, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ τόνισε ότι στην πορεία προς το μνημόνιο υπάρχουν σκοτεινά σημεία -όπως η υπόθεση με το T+3- που δεν έχουν διευκρινιστεί και απαντηθεί και θα πρέπει να φωτιστούν.

Ads

Σε ερώτηση για το εάν ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής πρέπει να μιλήσει, ο κ. Μαρκόπουλος δήλωσε πως κατά την άποψή του ο Κ. Καραμανλής δεν έχει να πει περισσότερα πράγματα για την Οικονομία. Ο Κ. Μαρκόπουλος έκανε, δε, λόγο για σίριαλ εντυπωσιασμού, το οποίο δεν ενδιαφέρει τον κόσμο, καθώς έχει σημαντικότερα προβλήματα