Τις απεργιακές κινητοποιήσεις κατά των σκληρών οικονομικών μέτρων της κυβέρνησης έδειξε ως αιτία της κακής πορείας του ελληνικού τουρισμού ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος, κατά τη διάρκεια παρουσίασης καμπάνιας για την Ελλάδα. Στο μεταξύ, αν και η Ελλάδα βρίσκεται σε μια από τις χειρότερες οικονομικές συγκυρίες της ιστορίας της ο υπουργός Πολτισμού, ανακοίνωσε ότι η Ελλάδα «θα εγγυάται την κάλυψη εξόδων διαμονής για τουρίστες που αναγκάζονται να παραμείνουν στη χώρα λόγω απεργιών ή λόγω ακύρωσης πτήσεων εξαιτίας της ηφαιστειακής τέφρας».

Ads

Σύμφωνα με τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, η Αθήνα ήταν ο προορισμός που επλήγη περισσότερο από ακυρώσεις, καθώς πολλοί ξένοι τουρίστες ακύρωσαν τις κρατήσεις τους μετά τις διαδηλώσεις της 5ης Μαΐου κατά των οικονομικών μέτρων, κατά τις οποίες τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Στο μεταξύ αναφερόμενος στις κινήσεις του υπουργείου του για το μέλλον του ελληνικού τουρισμού ο κ. Γερουλάνος είπε ότι η Ελλάδα επιθυμεί να προσελκύσει περισσότερους τουρίστες από χώρες, όπως η Κίνα, η Ινδία και η Ιαπωνία, οι οποίοι, όπως είπε, «μπορεί να είναι πολύ σημαντικοί» μακροπρόθεσμα. Οι επισκέπτες από αυτές της χώρες δεν συμπίπτουν με τους τουρίστες που είναι λάτρεις του ήλιου και της θάλασσας, ανέφερε χαρακτηριστικά. «Δεν έχουν προτίμηση σε συγκεκριμένη εποχή… δεν τους αρέσει η υπερβολική ζέστη και προτιμούν περιόδους κατά τις οποίες μπορούν να πάνε και να επισκεφθούν μνημεία και χώρους πολιτισμού».