Χρησιμοποιώντας διατυπώσεις όπως «θα το ζήλευε ακόμα και ο Ερντογάν» ή «επιχείρημα για την απαγόρευση των διαδηλώσεων», ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία τάσσεται κατηγορηματικά αντίθετος στο Προεδρικό Διάταγμα το οποίο επιβάλλει περιορισμούς στις διαδηλώσεις κάτω των 200 ατόμων.

Ads

«Η κυβέρνηση βάζει στο στόχαστρό της τώρα και τις διαδηλώσεις», αναφέρει η Κουμουνδούρου, προσθέτοντας: «η διεξαγωγή των διαδηλώσεων θα εξαρτάται από τη βούληση της Αστυνομίας, η οποία θα είναι αυτή που με αυθαίρετο τρόπο θα εκτιμά τον όγκο τους».

«Είναι τουλάχιστον υποκριτικό  να χρησιμοποιείται ως επιχείρημα για την απαγόρευση των διαδηλώσεων το ενδιαφέρον για τον τουρισμό και την επιχειρηματική δραστηριότητα, όταν αυτά πλήττονται από τη μνημονιακή πολιτική», εκτιμά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με στοιχεία τα οποία έχει παραθέσει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, το 2012, το κέντρο της Αθήνας έκλεισε 796 φορές (δηλαδή τουλάχιστον 2 φορές την ημέρα) από πορείες διαμαρτυρίας οι οποίες διοργανώθηκαν με τη συμμετοχή λιγότερων από 200 ατόμων.

Ads