«Κάποιοι πρέπει να καταλάβουν ότι είναι κυβέρνηση τριών κομμάτων και όχι ενός», διεμήνυσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης, σε δηλώσεις του στον ρ/σ Αθήνα 984 για το «πάγωμα» του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου.

Ads

 
Όπως είπε ουδείς τον ενημέρωσε για την «απόσυρση» του νομοσχεδίου κατά του ρατσισμού και συνέχισε: «Επιλέγω να υπερασπιστώ το έργο μας και απευθύνω παράκληση: Κάποιοι πρέπει να καταλάβουν ότι είναι κυβέρνηση τριών κομμάτων και όχι ενός. Δεύτερον, κάποιοι πρέπει να καταλάβουν ότι οι υπουργοί των τριών κομμάτων ή τουλάχιστον οι υπουργοί που πρότεινε η Δημοκρατική Αριστερά ή τουλάχιστον εγώ, δουλεύω για τη συνοχή της κυβέρνησης και στο πεδίο μου, στην ευθύνη του υπουργείου Δικαιοσύνης, είμαι υπουργός Δικαιοσύνης, με τις δικαιοπολιτικές μου αναφορές, οι οποίες δεν διεκδικούν να διαμορφώσουν ένα ιδεολογικό πεδίο μακριά από αυτό που η κοινωνία ζητάει και οι ανάγκες απαιτούν».
 

Διαβάστε επίσης: Αποκλειστικό: Μαύρο παρασκήνιο πίσω από το πάγωμα του νόμου Ρουπακιώτη

Ο Αντώνης Ρουπακιώτης τόνισε πως θα πρέπει να το σκεφτούν αυτό «και να αποφεύγουν να κάνουν την μέρα νύχτα και να διαστρεβλώνουν τα πράγματα μέσω των γνωστών διαρροών».
 
«Από την στιγμή που εκείνοι εκτίμησαν ότι για κάποιους λόγους πρέπει να κρατηθεί το νομοσχέδιο, εγώ θα το σεβαστώ, αλλά είναι λόγοι που αφορούν εκείνους που το αποφάσισαν και όχι το υπουργείο Δικαιοσύνης», ανέφερε και συμπλήρωσε: «Αναμένουμε με ηρεμία, αλλά ωστόσο κι εκείνοι πρέπει να προσέξουν στη συμπεριφορά τους. Όποιοι είναι αυτοί. Και βγάζω τον πρωθυπουργό έξω από αυτούς».
 

Ads