Τις πρώτες αρνήσεις εισέπραξε ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, στο πλαίσιο του διαλόγου με τα κόμματα για την κατάρτιση του Μεσοπρόθεσμου Σχεδίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012- 2015.

Ads

Την αντίθεσή τους στις πολιτικές της κυβέρνησης, εξέφρασαν οι εκπρόσωποι του κόμματος της «Δημοκρατικής Αριστεράς», με τον υπεύθυνο οικονομικής πολιτικής του κόμματος Δημήτρη Χατζησωκράτη να τονίζει ότι: «υπάρχει άλλος δρόμος, με δίκαιη κατανομή βαρών και ενίσχυση της κοινωνικής αλληλεγγύης».

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους της «Δημοκρατικής Αριστεράς» (στη συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών ήταν παρών και ο βουλευτής του κόμματος, Νίκος Τσούκαλης), απαιτείται η ενιαία προσπάθεια Ελλάδας και Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ η χώρα μας πρέπει να αξιώσει την επιμήκυνση του χρέους, τη μείωση των επιτοκίων αποπληρωμής και την έκδοση ευρωομολόγου. Ο κ. Χατζησωκράτης δήλωσε αντίθετος και στη συνταγματική κατοχύρωση των δημοσιονομικών περιορισμών, την οποία ζητεί η Γερμανία.

Στη συνέχεια ο κ. Παπακωνσταντίνου συναντήθηκε με τους εκπροσώπους της «Δημοκρατικής Συμμαχίας». Όπως δήλωσε ο ευρωβουλευτής και μέλος του κόμματος Θόδωρος Σκυλακάκης η «Δημοκρατική Συμμαχία» ζητά να προχωρήσουμε ταχύτερα, βαθύτερα και δικαιότερα. Ταχύτερη μείωση των ελλειμμάτων, βαθύτερες και πιο τολμηρές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, δικαιότερη κατανομή των βαρών. Μόνο έτσι οι θυσίες θα έχουν ελπίδα και θα φέρουν αποτέλεσμα. Η Ευρώπη με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα βοηθήσει. Η βοήθεια όμως δεν θα αποδίδει όσο η κυβέρνηση καθυστερεί και κάνει μισές δουλειές εξ αιτίας μικροκομματικών υπολογισμών και οι μεταρρυθμίσεις παρεμποδίζοντας από τις συντεχνίες και τις φωνές του ακραίου λαϊκισμού».

Ads

Το απόγευμα έχει προγραμματισθεί συνάντηση με εκπροσώπους του ΛΑΟΣ. Σημειώνεται, ότι δεν προσέρχονται σε συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, η ΝΔ, το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ.