Αρνητικά απαντάει ο Φώτης Κουβέλης στην πρόταση για κοινή προεκλογική κάθοδο ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ σε συνέντευξή του στη RealNews, τονίζοντας πως επιδίωξη της ΔΗΜΑΡ είναι η συγκρότηση του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού και η υπεράσπιση της αυτονομίας του κόμματος σε όλα τα επίπεδα της πολιτικής δράσης.

Ads

 
Ο Φώτης Κουβέλης επισημαίνει πως «η διαμόρφωση του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού δε θα γίνει ούτε με συναντήσεις κορυφής, ούτε με κομματικές συμπράξεις».
 
Παράλληλα εκφράζει την απόλυτη στήριξή του στα μέλη της κυβέρνησης που πρότεινε η ΔΗΜΑΡ, τονίζοντας «όσοι έχουν αντίπαλη στάση για αυτούς οφείλουν να συνυπολογίσουν ότι η ΔΗΜΑΡ συνέχει την κυβέρνηση».
 

Διαβάστε επίσης: ΔΗΜΑΡ σε ΠΑΣΟΚ: Κάντε αυτοκριτική και το βλέπουμε

Ο Φώτης Κουβέλης ζητά επίσης τροποποίηση και συμπλήρωση του προγράμματος που εφαρμόζεται στην Ελλάδα λόγω των αστοχιών στις προβλέψεις από το ΔΝΤ και επαναλαμβάνει την αντίθεσή του σε ενδεχόμενες απολύσεις στο Δημόσιο.
 
«Οποιαδήποτε πολιτική απολύσεων είναι περιττή και δεν αποδίδει κανένα δημοσιονομικό όφελος» αναφέρει και εκτιμά πως μέχρι το τέλος του 2015 ο αριθμός των απασχολουμένων θα έχει μειωθεί κατά 150.000 με φυσιολογικό τρόπο, δηλαδή με συνταξιοδοτήσεις.

Ads