Ανοιχτό αφήνουν στη ΔΗΜΑΡ το ενδεχόμενο θετικής κατάληξης της πρότασης Βενιζέλου για «συνάντηση» των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς με κοινή κάθοδο στις εκλογές. Διευκρινίζοντας ότι δεν ενδιαφέρονται για «εκλογικίστικες συμπράξεις», τονίζουν ότι η στάση τους θα εξαρτηθεί από το βαθμό «αυτοκριτικής και αναστοχασμού» του ΠΑΣΟΚ. Θετική εντύπωση στο ΣΕΦ από τον χαιρετισμό Λυκούδη. Του Βασίλη Κωστούλα

Ads

Σε εξέλιξη εδώ το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ

«Αναμένουμε να δούμε τις αποφάσεις του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ και το βαθμό της αυτοκριτικής και του αναστοχασμού του», λένε στην Αγίου Κωνσταντίνου.
 
Προσθέτουν δε πως για εκείνους «δεν υπάρχει ζήτημα μιας εκλογικίστικης αντιμετώπισης του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού και της κεντροαριστεράς αλλά αναζήτησης πραγματικών προγραμματικών συμπτώσεων».
 
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κηρύσσοντας την έναρξη του συνεδρίου στο ΣΕΦ, απηύθυνε πρόσκληση για συστράτευση στην ιδέα της «μεγάλης Κεντροαριστεράς» με κοινή κάθοδο στις εκλογές.
 
Στην Ιπποκράτους εισέπραξαν θετικά το χαιρετισμό του Γραμματέα της ΚΕ της ΔΗΜΑΡ Σπύρου Λυκούδη, ο οποίος αναφέρθηκε στη διαδικασία «συνάντησης του προοδευτικού δημοκρατικού κόσμου» για να καταλήξει: «υπάρχουν και εμπόδια, αλλά είμαι σίγουρος ότι όλα ξεπερνιούνται».
 
Παράλληλα, σχολιάζοντας το μήνυμα Βενιζέλου: «όχι νέα μέτρα δημοσιονομικού χαρακτήρα», κύκλοι της ΔΗΜΑΡ χαρακτηρίζουν το περιεχόμενο «αυτονόητο» και μάλιστα υποστηρίζουν ότι, αν τεθεί θέμα λήψης νέων μέτρων από τον κεντρικό πυρήνα της τρικομματικής, αυτό θα αποτελεί «θέμα ρήξης με την κυβέρνηση».