Έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας με αντικείμενο το μείζον θέμα των συμβασιούχων του δήμου πραγματοποιήθηκε σήμερα, μετά από σχετικό αίτημα δημοτικών παρατάξεων. Ο Δήμαρχος της πόλης, Γιώργος Καμίνης, ανέφερε πως ο αριθμός των συμβασιούχων είναι υπερβολικός.

Ads

«Αντιπροσωπεύουν το 1/3 των εργαζομένων του δήμου και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες» υποστήριξε, ωστόσο, επισημαίνοντας ότι σε ορισμένες περιπτώσεις οι συμβασιούχοι παράγουν μεγαλύτερο μέρος του συνολικού έργου».

Επεσήμανε ότι οι συμβάσεις δεν μπορούν να μετατραπούν σε αορίστου χρόνου αλλά τόνισε ότι η δημοτική αρχή θα στηρίξει τους εργαζόμενους και θα ζητήσει την παράταση των προσωρινών διαταγών.

«Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε τα πάντα για να τους κρατήσουμε. Η διαδικασία θα εκτυλίσσεται βήμα – βήμα. Θα περιμένουμε να δούμε τι θα πει η δικαιοσύνη» κατέληξε ο δήμαρχος Αθηναίων.

Ads

Το Δημοτικό Συμβούλιο πάντως ενέκρινε κατά πλειοψηφία, με ψήφους 44 έναντι 3, ψήφισμα σύμφωνα με το οποίο οι συμβασιούχοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και επιτελούν πραγματικό έργο.