«Επιδότηση 2% για δέκα χρόνια του στεγαστικού επιτοκίου», προβλέπει το πρόγραμμα της ΝΔ, σύμφωνα με τον πρόεδρο του κόμματος, Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος μίλησε στο Εργατικό Κέντρο Τρικάλων για την πρόταση της ΝΔ για έξοδο από την κρίση.

Ads

Αναλύοντας στη συνέχεια τι θα προσφέρει αυτή η προσπάθεια στην ελληνική οικονομία, ο Αντώνης Σαμαράς υποστήριξε ότι «πρώτον θα φέρει πίσω περισσότερα χρήματα στο κράτος, μέσα από τους φόρους και δεύτερον, ένα μέσο στεγαστικό δάνειο διαρκεί περίπου είκοσι χρόνια για την αποπληρωμή του. Στα δέκα πρώτα χρόνια δίνουμε, με ευθύνη κοστολογημένων υπολογισμών, την επιδότηση του 2%».

«Αυτό και μόνο θα μπορούσε να ξεκινήσει», τόνισε, «την αναπτέρωση του ηθικού της οικονομίας, η οποία αν αυτή τη στιγμή συνεχίσει την κατρακύλα, προβλέπω ότι θα στοιχίσει σε όλους ανεργία, χιλιάδες νέα παιδιά στους δρόμους».

Στην περιοδεία του στην Καρδίτσα, ο Αντώνης Σαμαράς εξαπέλυσε επίθεση στη κυβέρνηση, τονίζοντας ότι «ο Καλλικράτης ήταν ένα όνειρο της ΝΔ, το οποίο διέσυρε το ΠΑΣΟΚ».

Ads

«Έκαναν χωροταξία κομματικής κοπτοραπτικής, έβαλαν τους δήμους εκεί που τους βόλευε, χωρίς να δώσουν πόρους. Ήδη έχουμε πέσει πάνω από το 40% των θεσμοθετημένων πόρων, όταν γνώριζαν ότι ο “Καλλικράτης” απαιτούσε πέντε δισ. ευρώ, για να “δουλέψει”, όπως εμείς είχαμε συλλάβει την εμβέλεια και τη δύναμη για την Τοπική Αυτοδιοίκηση», δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς.

«Έχουμε μπει σε μια φάση που σε 15 μέρες, ο απλός κόσμος που αγωνιά για το αύριο, έχει να δώσει μια διπλή απάντηση στην κυβέρνηση. Απάντηση αυτοδιοικητική για τον “Καλλικράτη”, ο οποίος στην ουσία, δεν υπάρχει, είναι άφαντος. Και υπάρχει και το δεύτερο μήνυμα: Το μήνυμα, όπως ανέφερε, για τη σημερινή πραγματική κατάσταση της ελληνικής οικονομίας», τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς.