Τα ξημερώματα του Σαββάτου ξεκινά στην Αργεντινή το Copa América 2011. Η διοργανώτρια, Αργεντινή, θα ανοίξει φυσικά την αυλαία στην αναμέτρηση του 1ου ομίλου με την Βολιβία στο “Estadio Único” της Πλάτα στις 03:45. Στις 24 Ιουλίου ολοκληρώνεται η διοργάνωση με τον τελικό να φιλοξενεί στις 22:00 το “Monumental” του Μπουένος Άιρες.

Ads

Στο Copa América 2011 συμμετέχουν 12 χώρες, οι 10 της Νότιας Αμερικής και οι δύο προσκεκλημένοι που φέτος είναι Κόστα Ρίκα και Μεξικό. Η Κόστα Ρίκα αντικατέστησε την Ιαπωνία, η όποια δεν θα πάρει μέρος λόγω του μεγάλου σεισμού που συγκλόνισε την χώρα στις 11 Απριλίου, ενώ το Μεξικό που πρόσφατα κατέκτησε το Gold Cup, επέλεξε να κατεβάσει νεανική ομάδα.

Τα φαβορί πάντα είναι Αργεντινή και Βραζιλία, αλλά η Ουρουγουάη έναν χρόνο πριν πήγε πιο ψηλά στο Μουντιάλ και δείχνει ικανή για το τρόπαιο. Το ιδανικό για την διοργάνωση θα ήταν ίσως την 4άδα μαζί με τις 3 παραπάνω να συμπληρώσει η Κολομβία, η οποία στηρίζεται στην φορμαρισμένους Φαλκάο, Γκουαρίν της Πόρτο, αλλά και στους Κάρλος Σάντσες, Τεόφιλο Γκουτιέρες. Υπάρχει πάντως και η Χιλή του Αλέξις Σάντσες, αλλά και η έμπειρη, Παραγουάη.

3 οι όμιλοι

Οι όμιλοι είναι φυσικά 3 των 4 ομάδων. Στον 1ο μαζί με Αργεντινή και Βολιβία είναι Κολομβία και Κόστα Ρίκα, στον 2ο είναι Βραζιλία, Παραγουάη, Εκουαδόρ και Βενεζουέλα, ενώ στον 3ο είναι Ουρουγουάη, Χιλή, Περού και Μεξικό.

Ads

Στους “8” θα περάσουν οι 2 πρώτοι κάθε ομίλου, αλλά και οι 2 καλύτεροι 3οι. O 1ος του πρώτου ομίλου θα παίξει με τον πρώτο καλύτερο 3ο. Ο 1ος του δεύτερου ομίλου με τον δεύτερο καλύτερο τρίτο. Ο 1ος του τρίτου ομίλου με τον 2ο του δεύτερου ομίλου, ενώ ο 2ος του δεύτερου ομίλου με τον 2ο του τρίτου ομίλου.

Πηγή: sport24