Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε τη φετινή επιτυχημένη παρουσία του στην Ευρωλίγκα, κατακτώντας την τρίτη θέση, καθώς πριν από λίγο επικράτησε με 87-84 της Φενέρμπαχτσε, στο μικρό τελικό του Final Four στο Βερολίνο.

Ads

Οι ερυθρόλευκοι ήταν εξαιρετικά εύστοχοι από τη γραμμή των τριών πόντων (15/23), έχοντας σε μεγάλη ημέρα τον Άλεκ Πίτερς, ο οποίος ήταν ασταμάτητος πίσω από τη γραμμή των 6μ75 (20 πόντοι, 5/6 τρίποντα). “Πύργος” ο Νίκολα Μιλουτίνοβ με πληθωρική παρουσία κάτω από τα καλάθια (10 πόντοι, 8 ριμπάουντ).

Ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, έπιασε διψήφιες διαφορές, ωστόσο το ματς έγινε θρίλερ στο φινάλε. Το τρίποντο του Σανλί στην εκπνοή ήταν εκπρόθεσμο και η νίκη πήγε στα χέρια του Ολυμπιακού.

Κορυφαίος του αγώνα ο Άλεκ Πίτερς με 20 πόντους, 6 ριμπάουντ, ένα κλέψιμο και μία ασίστ, ενώ ξεχώρισε και ο Γουίλιαμς-Γκος με 12 πόντους, έξι ασίστ και δύο ριμπάουντ. Στους 10 πόντους οι Μιλουτίνοφ (οχτώ ριμπάουντ) και Λαρεντζάκης, ενώ από την πλευρά των Τούρκων εξαιρετικός ήταν ο Πιέρ με 19 πόντους και ο Γουίλμπεκιν με 16 και 4/6 στα τρίποντα.

 

Ο αγώνας

Ο Αϊζάια Κάναν ξεκίνησε ζεστός στην πρώτη περίοδο με δύο τρίποντα, την ώρα που η Φενέρμπαχτσε απαντούσε με κύριο εκφραστή των επιθετικών της ενεργειών τον Πιέρ. Τα πρώτα δέκα λεπτά ήταν ισορροπημένα, με τον Ολυμπιακό να τρέχει ένα μικρό σερί και μέσω των βολών του Μιλουτίνοβ να πηγάινει στο +8 (24-16 στο 10′).

Οι ερυθρόλευκοι σούταραν εξαιρετικά από την περίμετρο, παίρνοντας λύσεις πίσω από τη γραμμή των 6μ75. Ο Μιλουτίνοβ είχε πληθωρική παρουσία κάτω από τα καλάθια με εμφάνιση στα πρόθυρα του νταμπλ-νταμπλ. Οι ερυθρόλευκοι κυριάρχησαν στον τομέα των ριμπάουντ και το τρίποντο του Πίτερς στην εκπνοή της ανάπαυλας έδωσε διψήφιο προβάδισμα στον Ολυμπιακό στο ημίχρονο (48-37).

Ads

Η Φενέρ μπήκε καλύτερα στο δεύτερο μέρος, με σκοπό να ροκανίσει τη διαφορά και να πλησιάσει τους ερυθρόλευκους. Η διαφορά έπεσε σε μονοψήφια επίπεδα, προσπέρασε στο σκορ (61-62 στο 29′), ωστόσο έχασε άμεσα το προβάδισμα μετά το καλάθι του Γουίλιαμς-Γκος (63-62).

Ο Ολυμπιακός χτύπησε ξανά στην εκπνοή, με τρίποντο του Λαρεντζάκη αυτή τη φορά, το οποίο έδωσε αέρα τεσσάρων πόντων στην ομάδα του Πειραιά εν όψει της τέταρτης περιόδου (66-62).

Δείτε εδώ όλους τους πόντους του Ολυμπιακού την 3η περίοδο

Ο Ολυμπιακός δεν επέτρεψε σε εκείνο το κομβικό σημείο στη Φενέρ να αποκτήσει μομέντουμ, ωστόσο μία χαλάρωση στο τέλος έδωσε την ευκαιρία στην τουρκική ομάδα να επιστρέψει. Ο Σανλί με τρίποντο μείωσε στο σουτ (87-84), ωστόσο ο ίδιος παίκτης αστόχησε στην επόμενη φάση. Η Φενέρ είχε ακόμη μία ευκαιρία, ο Σανλί σκόραρε για τρεις, ωστόσο το σουτ ήταν εκπρόθεσμο και το ματς τελείωσε.

Δείτε εδώ τα καλύτερα στιγμιότυπα

Οι διαιτητές: Ράντοβιτς, Περούγκα, Νίκολιτς

Τα δεκάλεπτα: 24-16, 48-37, 66-62, 87-84

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Γουόκαπ 3, Γουίλιαμς-Γκος 12 (2 ριμπάουντ, 6 ασίστ), Ράιτ 8 (7 ριμπάουντ), Κάναν 8, Λαρεντζάκης 10 (2 ριμπάουντ), Μήτρου-Λονγκ, Φαλ 2 (5 ριμπάουντ), Παπανικολάου 5 (3 ριμπάουντ), Πίτερς 20 (5/7 τρίποντα, 6 ριμπάουντ), Πετρούσεβ, Μιλουτίνοβ 10 (8 ριμπάουντ), ΜακΚίσικ 9 (3/4 τρίποντα)

Φενέρμπαχτσε (Γιασικεβίτσιους): Μότλι 7 (3 ριμπάουντ), Χαζέρ, Γουίλμπεκιν 16 (4/6 τρίποντα), Σανλί 11 (2 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Παπαγιάννης 6 (3 ριμπάουντ), Χέιζ-Ντέιβις 3, Πιέρ 19 (5 ριμπάουντ), Γκούντουριτς 6, Ντόρσεϊ 5, Καλάθης 3 (4 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Μάνταρ, Σεστίνα 8 (4 ριμπάουντ)