Την προσωρινή κράτηση των 5 εκ των 6 οπαδών του ΠΑΟΚ, μεταξύ των οποίων κι ένας 17χρονος, οι οποίοι συνελήφθησαν κατηγορούμενοι για επίθεση εναντίον του Συνδέσμου Φιλάθλων του Άρη, την περασμένη εβδομάδα, στην περιοχή του Αγίου Αθανασίου Θεσσαλονίκης διέταξαν εισαγγελέας και ανακρίτρια.

Ads

Οι έξι συλληφθέντες -που κατά περίπτωση αντιμετωπίζουν κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες- απολογήθηκαν το μεσημέρι στην α’ τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, αρνούμενοι κάθε συμμετοχή τους στα επεισόδια. Οι ίδιοι υποστήριξαν ότι τη στιγμή εκείνη βρίσκονταν αλλού, γεγονός για το οποίο πρότειναν σειρά μαρτύρων προς επίρρωση των ισχυρισμών τους.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο 17χρονος εφοδιασμένος με βόμβα μολότοφ την οποία είχε κατασκευάσει νωρίτερα με τη βοήθεια δύο συνεργών του και συνοδευμένος από τους υπόλοιπους συλληφθέντες, 21 έως 27 ετών, αλλά κι άλλα άτομα που αναζητούνται, μετέβησαν στην περιοχή του Αγίου Αθανασίου, όπου πέταξαν πέτρες, ξύλα, μπουκάλια και τη βόμβα μολότοφ κατά των γραφείων του συνδέσμου φιλάθλων του Άρη.

Από την επίθεση προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε εξωτερικό τοίχο παρακείμενου σπιτιού, σε σταθμευμένο όχημα και σε βιτρίνα καταστήματος.

Ads

Παράλληλα, τρεις εκ των προφυλακιστέων κατηγορούνται για κρούσματα οπαδικής βίας, που σημειώθηκαν κατά το παρελθόν στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης, στο Ν. Κορδελιό και στο δημοτικό γήπεδο της Καβάλας.

Ο μοναδικός που αφέθηκε ελεύθερος αντιμετώπιζε πλημμεληματικού βαθμού κατηγορία.