Ιστορική μέρα η σημερινή για τον Παναθηναϊκό μια και συμφωνήθηκε να περάσει η ΠΑΕ στα χέρια των Ανδρέα Βγενόπουλο και Νικόλα Πατέρα, με τον δεύτερο να αναλαμβάνει από σήμερα πρόεδρος της ομάδας.

Ads

Τυπικά οι δύο άνδρες θα αποκτήσουν το 25% των μετοχών του Γιάννη Βαρδινογιάννη στο τέλος της σεζόν μέσω αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου και όχι με δωρεά. Οι τρεις άνδρες τα βρήκαν σε όλα, μετά από περίπου τέσσερις ώρες συνάντησης σε κεντρικό ξενοδοχείο του Συντάγματος.

Επίσης, οι τρεις άνδρες συμφώνησαν ότι η τωρινή αύξηση ύψους 15 εκ. ευρώ θα καλυφθεί απ’ όλους τους μετόχους.

«Νέα εποχή πολυμετοχικότητας»

O Aνδρέας Βγενόπουλος, δήλωσε: «Ο Παναθηναϊκός σήμερα μπαίνει σε μία νέα εποχή πολυμετοχικότητας. Οι κ.κ. Γιάννης Βαρδινογιάννης, Νικόλας Πατέρας και Ανδρέας Βγενόπουλος διευκρίνισαν τα σημεία παρανοήσεων. Προχωρούμε όλοι μαζί. Επανέρχεται πρόεδρος ο Νικόλας Πατέρας. Δεύτερον, παρά την ειλικρινή διάθεση δεν έγινε αποδεκτή η δωρεά του κ. Βαδρινογιάννη για το 25% των μετοχών του και συμφωνήθηκε να γίνει αύξηση Μ.Κ. στη λήξη της φετινής περιόδου, ενόψει του σχεδιασμού της νέας περιόδου. Τρίτον η τρέχουσα αύξηση στο Μ.Κ. θα καλυφθεί με τη συμμετοχή όλων. Ευχαριστίες στον κ. Κωνσταντόπουλο για την προσφορά του όλο αυτό το διάστημα από τη θέση του προέδρου».

Ads

«Συμφωνήσαμε σε όλα, προχωράμε ενωμένοι»

«Είχαμε μία τετράωρη συνάντηση σήμερα, όπως σας είπε ο κ. Βγενόπουλος. Λύσαμε όλες τις παρεξηγήσεις που υπήρχαν. Προχωράμε ενωμένοι για το καλό του Παναθηναϊκό», είπε με τη σειρά του ο Νικόλας Πατέρας, ενώ σε ερώτηση σχετικά με το πώς θα γίνει η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, ο Έλληνας επιχειρηματίας αρκέστηκε να πει ότι: «Τον κόσμο του Παναθηναϊκού δεν ενδιαφέρουν αυτά. Έμεις έχουμε συμφωνήσει σε όλα».

Πηγή: sportdog.gr