Ξεκίνησε το μεσημέρι στο τριμελές πλημμελειοδικείο της Λαμίας η δίκη των 7 κατηγορουμένων για τα επεισόδια που εξελίχθηκαν το περασμένο Σάββατο μεταξύ οπαδών του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ.

Ads

Με την έναρξη της διαδικασίας οι συνήγοροι 3 εκ των 7 κατηγορουμένων ζήτησαν την αναβολή της δίκης λόγω της αποχής των δικηγόρων και όπως τόνισαν στο δικαστήριο, δεν μπόρεσαν να εξασφαλίσουν τις σχετικές άδειες από τους δικηγορικούς συλλόγους στους οποίους ανήκουν. Το δικαστήριο αποφάσισε να απορρίψει το αίτημα και να προχωρήσει η δική κανονικά, διακόπτοντας τη διαδικασία για περίπου μία ώρα ώστε να ενημερωθούν οι συνήγοροι.

Από τους 41 που είχαν προσαχθεί, ασκήθηκαν διώξεις σε 9, από τους οποίους οι δύο αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ οι υπόλοιποι κρατούνται από το Σάββατο στην αστυνομική διεύθυνση Φθιώτιδας.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι 7 κατηγορούνται για τα επεισόδια που διαδραματίστηκαν στην πόλη της Λαμίας. Μεταξύ των κατηγοριών είναι παράνομη οπλοφορία, οπλοχρησία για αντίσταση, βιαιοπραγίες και ρίψη αντικειμένων ο ένας τον άλλον. Κατηγορούνται ακόμη για επικίνδυνες σωματικές βλάβες κατά συρροή.

Ads