Ο υφυπουργός Aθλητισμού, Γιώργος Νικητιάδης, θα συναντηθεί το πρωί της Τετάρτης με αντιπροσωπεία ΕΟΚ, ΕΣΑΚΕ, ΠΣΑΚ και παικτών της Α2, ώστε να βρεθεί λύση και να λήξει η απεργία-παρωδία της πρεμιέρας.

Ads

Το απόγευμα της ίδιας μέρας και συγκεκριμένα στις 16.00 το συνδικαλιστικό όργανο των παικτών, έχει συγκαλέσει έκτακτη συνέλευση, παρουσία όλων των αρχηγών των ομάδων της Α1, για να αποφασίσει πως θα κινηθεί από δω και πέρα.

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες και μετά την φαρσοκωμωδία της πρώτης αγωνιστικής όπου οι περισσότερες ομάδες, έσπασαν την απεργία, η τελευταία σίγουρα θα ανασταλεί και την επόμενη αγωνιστική θα γίνουν κανονικά οι αγώνες με τους Έλληνες παίκτες.

Δε βρέθηκε λύση για την Α2

Την πρόθεση του να βοηθήσει στην επίλυση των προβλημάτων που απασχολούν την Α2 έδειξε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Γιώργος Νικητιάδης, στη συνάντηση που είχε τη Δευτέρα με εκπροσώπους ομάδων της κατηγορίας.

Ads

Οι δύο πλευρές δεν κατέληξαν σε συμφωνία και οι ομάδες της Α2 Ανδρών καλούνται να αποφασίσουν για τη μετέπειτα στάση τους στη συνάντηση της Τετάρτης, στα γραφεία της Ομοσπονδίας, ενώ η διεξαγωγή της πρεμιέρας είναι στον «αέρα», παρά τη 15ήμερη αναβολή που είχε πάρει.

Κατά την τελευταία συνάντηση υπήρξε έντονη διαφωνία στο θέμα της ασφάλισης των παικτών της Α2 (τα σωματεία δεν επιθυμούν να καταβάλλουν εισφορές στο ΙΚΑ), ενώ στο θέμα της επιχορήγησης από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ο υφυπουργός εγγυήθηκε ότι θα κάνει ό,τι μπορεί, προκειμένου να χορηγηθεί, χωρίς ωστόσο να αποσαφηνίσει το χρονικό ορίζοντα και την προέλευση των χρημάτων.

Τέλος, συζητήθηκε και το θέμα της μετατροπής της κατηγορίας σε αμιγώς ερασιτεχνική, με τον κ.Νικητιάδη να συμφωνεί με τις ομάδες, οι οποίες κατά πλειοψηφία (οι 15 από τις 16) επιθυμούν να είναι αθλητικά σωματεία.

Πηγή: sportdog.gr