Η Σλοβενία άντεξε ένα ημίχρονο και στη συνέχεια παραδόθηκε στην ανωτερότητα των Ισπανών (86-64), οι οποίοι πέρασαν χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Ads

 

Η Ισπανία ήταν η μεγάλη νικήτρια του πρώτου προημιτελικού με την Σλοβενία, καθώς έφτασε στο θετικό αποτέλεσμα με 86-64, πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση.

 

Η ομάδα του Σέρτζιο Σκαριόλο ήταν καταιγιστική στο τρίτο δεκάλεπτο όπου σημείωσε 36 πόντους, με τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο να “πυρπολεί” από την γραμμή των 6.75μ. τους Σλοβένους. Μοναδικό μελανό σημείο του ματς το χτύπημα του Καλντερόν, ο οποίος αποσύρθηκε από το παιχνίδι και δεν αγωνίστηκε ξανά.

Ads

 

 

Από τους Ισπανούς, ο Πάου Γκασόλ έκανε νταμπλ-νταμπλ, καθώς σημείωσε 19 πόντους, ενώ μάζεψε και 16 ριμπάουντ, ελέγχοντας απόλυτα τους αιθέρες. Πρώτος σκόρερ για το συγκρότημα του Σκαριόλο ήταν ο Ναβάρο, ο οποίος σταμάτησε στους 26 πόντους με 4/8 τρίποντα, 7/8 δίποντα και 11/16 βολές.

 

Ο μικρός αδερφός του Πάου, ο Μαρκ Γκασόλ κέρδισε επτά φάουλ, προσθέτοντας αντίστοιχους πόντους, ενώ ο Σερζ Ιμπάκα σε 14 λεπτά χρόνο συμμετοχής είχε εννέα πόντους.

 

Για την Σλοβενία ο Γκόραν Ντράγκιτς σταμάτησε στους 14 πόντους και μάζεψε πέντε ριμπάουντ, με τον Μπέγκιτς, ο οποίος άρχισε εξαιρετικά το παιχνίδι να σημειώνει 10. Σε ρηχά νερά ο Έραζεμ Λόρμπεκ που πέτυχε επτά πόντους.

 

Ο αγώνας:

 

Οι Σλοβένοι ξεκίνησαν πολύ δυνατά την αναμέτρηση και κατάφεραν να επιβάλουν από τα πρώτα λεπτά του ματς τον ρυθμό τους, ξαφνιάζοντας τους Ισπανούς, οι οποίοι νόμιζαν ότι θα η ομάδα του Μπόζινταρ Μάλκοβιτς θα έχει έναν πιο παθητικό ρόλο.

 

Έτσι, οι Μπέγκιτς, Λόρμπεκ έβαλαν μπροστά στο σκορ τους Σλοβένους 12-18 στο 14′ για να κλείσουν το πρώτο δεκάλεπτο με προβάδισμα επτά πόντων (16-23), έπειτα από σουτ τριών πόντων του Σάσα Όζμπολτ, αποδίδοντας εξαιρετικό μπάσκετ σε ολόκληρη την πρώτη περίοδο.

 

Στη συνέχεια, όμως οι Ισπανοί ανέβασαν την πίεση τους και κατάφεραν σταδιακά να ροκανίσουν την διαφορά από τη Σλοβενία. Αποτέλεσμα της πίεσης ήταν τα οκτώ λάθη για την ομάδα του Μάλκοβιτς στο δεύτερο δεκάλεπτο και έναν +4 (35-31) στο ημίχρονο. Οι Ισπανοί θα μπορούσαν να είχαν ξεφύγει και με μεγαλύτερη διαφορά, αλλά η… παλιοσειρά ο Ματίας Σμόντις κράτησε την Σλοβενία στο παιχνίδι.

 

Καθάρισε στην επανάληψη

 

Από εκείνο το σημείο και έπειτα, πάντως οι Σλοβένοι παρέδωσαν πνεύμα… Ή μάλλον τους ανάγκασαν οι Ισπανοί. Η ομάδα του Σέρτζιο Σκαριόλο με αιχμή του δόρατος τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο φρόντισε να αυξήσει ακόμα περισσότερο την ψαλίδα μεταξύ των δύο ομάδων, ενώ ο Ρούντι Φερνάντεθ θα ευστοχήσει σε τρίποντο εν μέσω αποθέωσης και θα κλείσει το τρίτο δεκάλεπτο με 71-45. Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι Ισπανοί σημείωσαν μέσα σε δέκα λεπτά 36 πόντους…

 

Στα τελευταία δέκα λεπτά, το ματς απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα. Οι Σλοβένοι με διαδοχικά τρίποντα προσπάθησαν να μαζέψουν την διαφορά, αλλά η Ισπανία με την είσοδο του Ιμπάκα στον αγώνα μετέφερε το παιχνίδι της κοντά στο καλάθι. Έτσι, το τελικό 86-64 ήρθε εντελώς φυσιολογικά απέναντι σε μία ομάδα που για ένα ημίχρονο βρισκόταν στο κόλπο της νίκης.

 

Τα δεκάλεπτα: 16-23, 35-31, 71-45, 86-64.

 

Ισπανία (Σκαριόλο): Π. Γκασόλ 19(16ριμπ.), Φερνάντεθ 8(2), Ρούμπιο, Ναβάρο 26(4), Καλντερόν 9(1), Ρέγιες 3, Κλαβέρ, Σαν Εμετέριο 2, Γιουλ 3(1), Μ. Γκασόλ 7, Ιμπάκα 9, Σάντα.

 

Σλοβενία (Μάλκοβιτς): Σλόκαρ 4, Λάκοβιτς 3(1), Ρούμπνικ 2, Όζμπολτ 6(1), Σμόντις 6(1), Ούντριχ, Μούριτς 4, Γκ. Ντράγκιτς 14(2), Γιαγκότνικ 6, Ζ. Ντράγκιτς 2, Μπέγκιτς 10, Λόρμπεκ 7(1).

 

Πηγή: sport24.gr