Η ηθοποιός Κάμερον Ντίαζ είναι η πιο «επικίνδυνη» σταρ του ίντερνετ, σύμφωνα με την ετήσια εκτίμηση της εταιρείας ασφάλειας λογισμικού McAfee, καθώς χρησιμοποιείται πολύ συχνά ως «δόλωμα» ώστε χρήστες του διαδικτύου να επισκεφθούν ιστοσελίδες που μπορούν να μολύνουν τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές με κακόβουλο λογισμικό.

Ads

Η Ντίαζ βρίσκεται στην πρώτη θέση του καταλόγου της McAfee, ξεπερνώντας με διαφορά στήθους την Τζούλια Ρόμπερτς, ενώ τις πρώτες θέσεις καταλαμβάνουν σταρ του κινηματογράφου αλλά και διάφορες διασημότητες. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, και η πρώην υποψήφια αντιπρόεδρος με τους Ρεπουμπλικάνους, Σάρα Πέιλιν, βρίσκονται φέτος στις τελευταίες θέσεις του καταλόγου.

«Όποιος αναζητά (στο Ίντερνετ) τα πιο πρόσφατα βίντεο ή φωτογραφίες (διασημοτήτων) μπορεί να καταλήξει να μολύνει τον υπολογιστή του με κάποιον ιό», σημειώνει η εταιρεία. Οι χρήστες που κάνουν μια απλή αναζήτηση με το όνομα της Κάμερον Ντίαζ έχουν μία στις δέκα πιθανότητες να βρεθούν σε «μολυσμένες» ιστοσελίδες. Εάν μάλιστα αναζητούν αποκλειστικά κάποιο φόντο για την επιφάνεια εργασίας τους, η πιθανότητα αυτή αυξάνεται στο 19%. Με την Τζούλια Ρόμπερτς ο γενικός κίνδυνος πέφτει στο 9% αλλά ανεβαίνει στο 20% εάν πρόκειται για εικόνες ή ταπετσαρίες.

Στις πρώτες θέσεις βρίσκονται ακόμη η Αμερικανίδα ηθοποιός Τζέσικα Μπίελ (πρώτη πέρσι στην ίδια λίστα), τα μανεκέν Ζιζέλ Μπίντχεν, Αντριάνα Λίμα και Χάιντι Κλουμ, η τενίστρια Μαρία Σαράποβα και ο συναθλητής της, Άντι Ρόντικ

Ads

Σημειώνεται ότι η McAfee, η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής αντιβιοτικών προγραμμάτων, εξαγοράστηκε την Πέμπτη από την Intel έναντι 7,68 δισεκατομμυρίων δολαρίων.