Η παραγωγή αναζητά στρατιωτικούς που έχασαν άκρα στους πολέμους στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ και τους ζητά να συμμετάσχουν στον τελευταίο κύκλο της εκπομπής, που θα προβληθεί το επόμενο καλοκαίρι, αναφέρει το δημοσίευμα.

Ads

Κάποιες από τις κρατικές οργανώσεις και τις ΜΚΟ που προσεγγίστηκαν από την παραγωγή για να βοηθήσουν στη «στρατολογία» τραυματιών και αστέγων εν αποστρατεία μελών των ενόπλων δυνάμεων της Βρετανίας κατηγόρησαν τους παραγωγούς και το δίκτυο που προβάλει την εκπομπή διότι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τους βετεράνους.

«Το ότι μπορεί ο οποιοσδήποτε ακόμα και να προσπαθεί να εκμεταλλευτεί αυτούς τους ανθρώπους και την δυστυχία τους είναι συγκλονιστικό», σχολίασε ο πλωτάρχης Τζον Μαξγουόρθι, από την Ένωση Εθνικής Άμυνας (UK National Defence Association), μιλώντας στην εφημερίδα.

«Δεν είναι μόνο απαράδεκτο αλλά κι εντελώς ανήθικο», πρόσθεσε.

Ads

Η Άναμπελ Φούλερ, εκπρόσωπος του Φιλανθρωπικού Ταμείου των Ενόπλων Δυνάμεων, επισήμανε πως υπάρχουν στρατιωτικοί που είναι ευάλωτοι και δυσκολεύονται να προσαρμοστούν στην πολιτική ζωή. «Είμαστε φιλανθρωπική οργάνωση, δεν διαλέγουμε συμμετέχοντες σε άθλια τηλεοπτικά προγράμματα. Οι άνθρωποι που βοηθάμε είναι συχνά ευάλωτοι», τόνισε.

Η εταιρία που παράγει την εκπομπή, Endemol, και το τηλεοπτικό δίκτυο Channel 4 το οποίο την προβάλλει ανέφεραν σε κοινό ανακοινωθέν τους ανέφεραν ότι ζητούν από ένα «μεγάλο φάσμα ανθρώπων» να λάβει μέρος στις οντισιόν για το πρόγραμμα.