Η ποινή φυλάκισης με αναστολή επιβλήθηκε και στα 8 μέλη της συντακτικής επιτροπής της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» για την δημοσιοποίηση εικόνων από βίντεο της Εύης Τσέκου και του πρώην γενικού γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού, Χρήστου Ζαχόπουλου, τον Ιανουάριο του 2008.

Ads

Οι εικόνες παρουσίαζαν τον κ. Ζαχόπουλο με την κυρία Τσέκου σε ερωτικές στιγμές και είχαν δημοσιευθεί στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας. Η πλευρά του Πρώτου Θέματος και μάρτυρες υπεράσπισης (Π.Τατούλης) υποστήριξαν ότι ενέργησε με γνώμονα την ενημέρωση της κοινής γνώμης αλλά το Τριμελές Εφετείο πλημμελημάτων επικύρωσε την ίδια ακριβώς ποινή με την οποία οι κατηγορουμενοι είχαν καταδικαστεί πρωτοδίκως, για παραβιαση του νόμου περι ασέμνων καθώς και του νόμου περί προσωπικων δεδομενων.

Απ’ αυτήν την άποψη πρόκειται για μια σημαντική δικαστική απόφαση που δημιουργεί νομικό προηγουμενο ως προς την προστασία της ιδιωτικής ζωής, παρ ότι ήταν η ίδια κυρία Τσέκου ήταν είχε μαγνητοσκοπήσει την ερωτική συνομιλία. Την μήνυση είχε υποβάλλει η τελευταία ενώ ο κ. Ζαχόπουλος δεν παρέστη στην δίκη. Σε λίγες μέρες εκδικάζεται και αγωγή της μηνύτριας για την ίδια υπόθεση.