Εκτός του μεγαλύτερου ομίλου Μέσων Ενημέρωσης Prisa τίθενται 2.500 χιλιάδες εργαζόμενοι, δηλαδή το 18% του ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας, στην οποία ανήκει και η εφημερίδα El Pais. Η κατάργηση αφορά σε θέσεις εργασίας στην Ισπανία, την Πορτογαλία και τη Νότια Αμερική.

Ads

Το σχέδιο αναδιάρθρωσης του υπερχρεωμένου ομίλου προβλέπει την κατάργηση 2.000 θέσεων εργασίας στην Ισπανία και άλλων 500 στην Πορτογαλία και τη Νότια Αμερική, αναφέρει ανακοίνωση της εταιρείας. «Δεν αποκλείει να υπάρχει και μια δεύτερη φάση κατά την οποία ενδέχεται να αυξηθεί ο αριθμός των θέσεων εργασίας εκτός Ισπανίας που επηρεάζονται από τα μέτρα».

Στον Prisa εκτός από την El Pais ανήκει επίσης ο εκδοτικός οίκος Santillana, το κανάλι Digital+ και το ραδιόφωνο Union Radio. Στα τέλη Δεκεμβρίου, ο όμιλος είχε αποφασίσει να κλείσει το ενημερωτικό κανάλι CNN+.

Η αναδιάρθρωση του προσωπικού του ομίλου θα αρχίσει να εφαρμόζεται άμεσα και θα ολοκληρωθεί τους 3 πρώτους μήνες του 2012. «Στόχος του είναι να σωθούν όσο γίνεται περισσότερες θέσεις εργασίας και προβλέπει μια σειρά μέτρων: εθελούσια έξοδο, πρόωρη συνταξιοδότηση, εξωτερική ανάθεση κτλ. Τα τελευταία θα συγκεκριμενοποιηθούν έπειτα από διαπραγματεύσεις.

Ads

Το σχέδιο αναδιάρθρωσης εγκρίθηκε από το διοικητικό συμβούλιο της Prisa την περασμένη Παρασκευή και θα επιτρέψει στην εταιρεία «να αντιμετωπίσει περισσότερο αποτελεσματικά το κόστος λειτουργίας της, ώστε να μπορεί να ανταγωνιστεί καλύτερα τους υπόλοιπους ομίλους του τομέα στην παγκόσμια αγορά».