«Το κλείσιμο της καθημερινής έκδοσης του Βήματος καταδεικνύει με τον πλέον εμφατικό τρόπο την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο Τύπος στην Ελλάδα, τις ευθύνες της Πολιτείας για τον τρόπο με τον οποίο αναπτύχθηκαν οι επιχειρήσεις στο χώρο, αλλά κυρίως τις επιπτώσεις μιας κυβερνητικής πολιτικής που βάζει στο στόχαστρο τους εργαζομένους και αφήνει την εργοδοσία ελεύθερη να καταστρατηγήσει στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα» αναφέρει η σημερινή ανακοίνωση του Συνασπισμού.

Ads

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης: «Οι εκατοντάδες δημοσιογράφοι του Βήματος πετιούνται στο δρόμο, όπως και έγινε με τους συναδέλφους τους στην Απογευματινή, αλλά και εργαζομένους στην Ελευθεροτυπία, την ίδια στιγμή που οι εργαζόμενοι στο Alter είναι απλήρωτοι, ενώ ακολουθούν οι μειώσεις μισθών σε μια σειρά Μέσα. (πχ Σκάι). Ακόμα και στις περιπτώσεις όπου δεν υπάρχουν απολύσεις, τα μπλοκάκια και οι ατομικές συμβάσεις γίνονται πλέον ο κανόνας και οι εργαζόμενοι μένουν απροστάτευτοι στην εργασιακή ζούγκλα. Ως Συνασπισμός είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων του Βήματος, υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα όλων των δημοσιογράφων για αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και για πλήρη διασφάλιση των δικαιωμάτων τους».

Τον προβληματισμό του για την αναστολή έκδοσης του ημερήσιου «Βήματος» εξέφρασε από το βήμα της Βουλής και ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ Γιώργος Καρατζαφέρης: «Να καταθέσω τη λύπη μου και τον προβληματισμό μου, γιατί σήμερα μία ιστορική εφημερίδα κλείνει την ημερήσια έκδοσή της. Να προβληματιστούμε και να πάρετε πρωτοβουλίες για τη φθίνουσα πορεία των εφημερίδων, για το τι συνεπάγεται το γεγονός, και πού μπορεί να οδηγήσει».