Σκληραίνει η αντιπαράθεση διαδηλωτών και κυβέρνησης στην Τουρκία. Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φέρεται να ετοιμάζεται να φέρει νομοσχέδιο που θα περιορίζει το twitter και τα άλλα κοινωνικά δίκτυα.  

Ads

Σύμφωνα με την δημοσίευμα της εφημερίδας Hurriyet, ο Τούρκος πρωθυπουργός, ο οποίος στο παρελθόν έχει χαρακτηρίσει «μπελά» το twitter, τώρα ετοιμάζεται να φέρει στη Μεγάλη Τουρκική Εθνοσυνέλευση νομοθετικά μέτρα για τον «εξορθολογισμό» του διαδικτύου με το πρόσχημα ότι στα social media διακινούνται φρικτά ψεύδη που είναι πιο επικίνδυνα ακόμα και από τρομοκρατικά χτυπήματα.
 
O αντιπρόεδρος του AK και υπεύθυνος για τα μέσα ενημέρωσης και τα κοινωνικά δίκτυα, Αλί Σαχίν, υπαινίχθηκε ότι η επιβολή «νομοθετικών ρυθμίσεων» θα «έβαζαν σε τάξη τα κοινωνικά δίκτυα».
 
«Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πρέπει να μπουν σε τάξη. Κάποιες νομοθετικές ρυθμίσεις θα μπορούσαν να επιβληθούν. Οι άνθρωποι πρέπει να αναλαμβάνουν την ευθύνη των όσων γράφουν. Αν η συνέπεια αυτού που γράφουν είναι η λεηλασία ενός καταστήματος ή το κάψιμο ενός οχήματος, εκείνος που το έγραψε πρέπει να αναλάβει το κόστος», δήλωσε στην εφημερίδα ο Σαχίν.