Νομοθετική ρύθμιση για τη λειτουργία της blogόσφαιρας, φέρεται να σχεδιάζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με την Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία. Πρόκειται να είναι ένα ευρύ ρυθμιστικό πλαίσιο που θα θέτει συγκεκριμένους κανόνες και αρχές, γράφει το άρθρο, βάσει των οποίων θα ιδρύονται και θα ελέγχονται από τη Δικαιοσύνη και όχι μόνο όλα τα blogs και όλες οι ιστοσελίδες που υπάρχουν στο Διαδίκτυο.

Ads

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης προτίθεται, αμέσως μετά το καλοκαίρι, να καλέσει όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και πολίτες σ’ έναν ανοικτό, δημόσιο διάλογο, ώστε να ρυθμισθούν μέχρι το τέλος του έτους όλες οι εκκρεμότητες.

Κατά την ίδια πηγή, σύντομα θα κληθούν οι ενδιαφερόμενοι φορείς -οργανώσεις προστασίας ανθρώπινων δικαιωμάτων, η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, ο Συνήγορος του Πολίτη- νομικοί αλλά και bloggers- να πάρουν μέρος σε ανοικτή δημόσια διαβούλευση, προτείνοντας πρακτικά και νομικής φύσης μέτρα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα αξιοποιηθεί η διεθνής και ευρωπαϊκή εμπειρία στο θέμα, ώστε, το αργότερο μέχρι το τέλος του χρόνου, να κατατεθεί στη Βουλή συνολική πρόταση της κυβέρνησης για καθιέρωση ενός συγκεκριμένου νομικού πλαισίου για όσους εκφράζονται στην blogόσφαιρα.

Ads

Για το ζήτημα της ανωνυμίας στο διαδίκτυο και την κατάσταση στην ελληνική blogόσφαιρα μίλησαν στο tvxs.gr γνωστοί μπλόγκερς. Το πρώτο μέρος των απόψεών του μπορείται να διαβάσετε εδώ, ενώ τις αμέσως επόμενες μέρες θα ακολουθήσουν και άλλες απόψεις.